Najlepšia basketbalistka sveta Taurasiová zostáva vo Phoenixe

NETKY.SK • 11 August 2014, 11:58 • 2 min
Najlepšia basketbalistka sveta Taurasiová zostáva vo Phoenixe

PHOENIX - Najlepšia basketbalistka sveta Diana Taurasiová predĺžila kontrakt so svojím súčasným zamestnávateľom v zámorskej WNBA Phoenix Mercury. Podľa informácií z klubu ide o zmluvu na viac rokov.

slovakia

left justify in out

"Diana nie je len tvárou našej organizácie, ale celého ženského basketbalu. Je vzorom pre mladých športovcov - ako nebojácna bojovníčka, líderka a dokonalá spoluhráča s bezkonkurenčnou snahou byť najlepšia. Sme nadšení, že bude pokračovať v kariére v drese Mercury," uviedol generálny manažér arizonského klubu Jim Pitman. 

 

"Kam inam by som chodila? Ako človek aj športovec mám hlboký vzťah k tomuto mestu aj tímu. Napĺňa ma šťastím pocit, že zostávam. Mercury sú prvotriednou basketbalovou organizáciou a rodinou, ktorej som hrdou súčasťou," poznamenala rodáčka z kalifornského Glendale. 

 

Už 32-ročná Taurasiová pôsobí vo Phoenixe od roku 2004, WNBA s ním vyhrala dvakrát (2007, 2009). V drese reprezentácie USA je trojnásobná olympijská víťazka, počas úspešnej kariéry pozbierala mnohé individuálne pocty. V Európe je obávaná strieľajúca rozohrávačka hráčkou ruského veľkoklubu UMMC Jekaterinburg, pôsobila aj v istanbulských kluboch Galatasaray, Fenerbahce a ruskom Spartaku Moskovská oblasť, kde pod vedením Slovenky Natálie Hejkovej vyhrala Euroligu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies