Najlepší študenti sa môžu uchádzať o nové štipendium Martina Filka

NETKY.SK • 28 Marec 2017, 13:20 • 2 min
Najlepší študenti sa môžu uchádzať o nové štipendium Martina Filka

BRATISLAVA - Grantový program pre posilnenie analytických kapacít vo verejnej správe pokračuje aj v roku 2017, ale pod novým názvom Štipendium Martina Filka.

slovakia

left justify in out

Vláda SR schválila zmenu názvu svojím uznesením z 1. marca 2017 na uctenie si pamiatky Martina Filka, ktorý bol hlavným ekonómom Ministerstva financií SR a riaditeľom Inštitútu finančnej politiky. TASR informoval komunikačný odbor Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR.

 

"O poskytnutie štipendia môžu žiadať občania SR, ktorí študujú na najlepších svetových vysokých školách alebo sú prijatí na toto štúdium, prípadne sa oň uchádzajú. Doteraz bolo v rámci programu, ktorý sa realizuje od roku 2014, podporených 11 štipendistov. Podmienkou je, aby zvolená vysoká škola bola umiestnená do 200. miesta v rebríčku hodnotenia univerzít Shanghai Academic Ranking of World Universities 2016 alebo do 200. miesta v rebríčku RePEc (Research Papers in Economics)," uviedol rezort školstva.

 

Štipendium možno získať na pokrytie študijných nákladov počas maximálne dvoch akademických rokov. Podporení žiadatelia sa zároveň zaviažu pracovať tri roky po ukončení štúdia v štátnej správe.

 

V tomto roku sa výber uskutočňuje na 15 pozícií v analytických centrách a inštitútoch ministerstiev či v Inštitúte pre stratégie a analýzy Úradu vlády SR.

Žiadosti o poskytnutie štipendia možno podávať do 2. mája 2017.

 

Podrobnejšie informácie, vrátane vzoru žiadosti, sú na webovej stránke MŠVVaŠ SR.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies