Najlepší Slovák na Okolo SR Štoček sa chce dostať medzi profesionálov

NETKY.SK • 17 September 2018, 20:06 • 2 min
Najlepší Slovák na Okolo SR Štoček sa chce dostať medzi profesionálov

BRATISLAVA - Najlepším domácim pretekárom na 62. ročníku Okolo Slovenska sa stal talentovaný Matúš Štoček. Iba devätnásťročný mladík získal dres vo farbách slovenskej trikolóry po 1. etape a už ho nevyzliekol.

slovakia

left justify in out

 Potvrdil tak progres a verí, že jedného dňa sa dostane medzi profesionálov.

Štoček patrí medzi najtalentovanejších mladých cestných cyklistov v krajine. V rokoch 2016 a 2017 vyhral na MSR juniorské preteky s hromadným štartom i časovku a rovnaké double si pripísal aj v júni, no už v kategórii do 23 rokov. Že dokáže bojovať aj so staršími pretekármi, potvrdil aj na najväčších domácich etapových pretekoch. Presadil sa v konkurencii ďalších 16 Slovákov a dokázal držať krok s jazdcami z Quick-Stepu či Bora-Hansgorhe.

Pretekár talianskeho amatérskeho tímu Petroli Firenze - Maserati - Hopplá, kde pôsobí od februára, sa veľkých mien nezľakol. "Hovorili sme o tom aj v klube, že tí ľudia sú prvá liga, vyhrávaj preteky a nič viac už nie je. No stále sú to len ľudia, je koniec sezóny, je tam únava a môže sa stať všeličo. Rešpekt som určite mal, ale skôr som sa tešili, že mám možnosť s nimi pretekať," povedal.

Najlepší Slovák obsadil celkovo 36. miesto s vyše trojminútovou stratou na víťaza Juliana Alaphilippea. V súťaži jazdcov do 23 rokov bol dvanásty. "Celkovo som veľmi spokojný a som rád, že som sa mohol doma takto ukázať. Zobral som si z toho hlavne to, že elitní pretekári sú ešte ďaleko, ale je možnosť sa medzi nich tvrdým tréningom dostať. Budem na tom pracovať a dúfam, že sa tam raz dostanem," zaželal si.

Ďalšiu šancu na prenikavejší úspech má už na budúci týždeň. Štoček sa dostal do nominácie na MS v Innsbrucku, kde sa predstaví v kategórii do 23 rokov v časovke i pretekoch s hromadným štartom. K tomu mu pomohli výkony na Okolo Slovenska. "Musím povedať, že to bola o dosť väčšia motivácia do 1. etapy. Išlo sa mi v nej dobre, ale keďže som si hovoril, že je v hre aj tá miestenka, tak som si to vytrpel a som veľmi rád, že sa mi to podarilo," dodal.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona