Najlepší šéfkuchár sveta Benoit Violier spáchal samovraždu, mal iba 44 rokov

NETKY.SK • 1 Február 2016, 16:54 • 2 min
Najlepší šéfkuchár sveta Benoit Violier spáchal samovraždu, mal iba 44 rokov

BERN - Francúzsko-švajčiarskeho šéfkuchára Benoita Violiera, ktorého reštaurácia bola vlani v decembri vyhlásená za najlepší podnik svojho druhu na svete, našli mŕtveho v jeho dome v obci Crissier.

slovakia

left justify in out

Oznámila to dnes stanica BBC s tým, že prípad sa ešte vyšetruje. Violier (†44), ktorý viedol Restaurant de l'Hotel de Ville v Crissieri neďaleko mesta Lausanne, sa podľa švajčiarskej polície zastrelil. Violier sa mal dnes v Paríži zúčastniť na uvedení nového Michelinovho sprievodcu.

 

Daná reštaurácia, v ktorej pôsobil od roku 1996, získala tri michelinské hviezdy a na francúzskom zozname 1000 najlepších reštaurácií sveta (La Liste) obsadila prvé miesto. Violier bol špecialistom na jedlá z lovnej zveri.

 

Švajčiarsky šéfkuchár Fredy Girardet pre domáce médiá uviedol, že bol správou o Violierovej smrti "šokovaný". "Taký talent, a úžasná pracovná kapacita. Bol milý, s toľkými kvalitami. Budil dojem perfektnosti," dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies