Najlepší nováčik NHL vzíde z tria Gallagher, Saad a Huberdeau

NETKY.SK • 7 Máj 2013, 11:00 • 2 min
Najlepší nováčik NHL vzíde z tria Gallagher, Saad a Huberdeau

NEW YORK - O Calderovu trofej určenú pre najlepšieho nováčika sezóny v zámorskej hokejovej NHL sa uchádza trio Brendan Gallagher (Montreal), Brandon Saad (Chicago) a Jonathan Huberdeau (Florida).

slovakia

left justify in out

Meno víťaza, ktorého každoročne určujú členovia Asociácie profesionálnych hokejových novinárov, oznámi vedenie súťaže počas finálovej série o Stanleyho pohár. Tradičný ceremoniál v Las Vegas spojený s odovzdávaním trofejí sa tento rok nebude konať.

Medzi trojicou finalistov sa prekvapujúco neobjavil krídelník Edmontonu Naiľ Jakupov, s 31 bodmi (17+14) najproduktívnejší nováčik skrátenej sezóny. Tretí hráč predvlaňajšieho draftu Huberdeau odohral v drese Panthers všetkých 48 zápasov základnej časti a nazbieral rovnako ako ruský útočník 31 bodov, ale vzhľadom k menšiemu počtu gólov (14) mu patrila v produktivite až druhá priečka. Druhým najlepším strelcom medzi nováčikmi bol s 15 gólmi krídelník Montrealu Gallagher, vo svojej premiérovej sezóne si zapísal 28 bodov. Piaty najproduktívnejší "zelenáč" základnej časti Brandon Saad vyťažil z pozície v prvom útoku Chicaga, v ktorom nastupoval po boku kapitána Jonathana Toewsa a slovenskej hviezdy Mariána Hossu. Saad okrem 27 kanadských bodov (10+17) zaznamenal aj 17 plusových bodov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies