Najlepší hráč Plzne Kozáčik inkasoval v Mníchove päť gólov

NETKY.SK • 24 Október 2013, 13:56 • 2 min
Najlepší hráč Plzne Kozáčik inkasoval v Mníchove päť gólov

MNÍCHOV - Futbalisti Viktorie Plzeň nemali nárok na prijateľný výsledok v stredajšom zápase 3. kola Ligy majstrov v Mníchove proti Bayernu.

slovakia

left justify in out

Domáci úradujúci nemeckí i európski šampióni predviedli pred svojimi priaznivcami v dueli D-skupiny fantastické divadlo okorenené piatimi gólmi do siete slovenského brankára v drese hostí Matúša Kozáčika (konečný rezultát 5:0). O prevahe Bavorov svedčia aj zápasové štatistiky: držanie lopty (70 - 30 %), strely (35 - 0, z toho na bránku 22 - 0 a mimo bránky 13 - 0), rohové kopy (10 - 2), pod tlakom hrajúci Plzenčania viac faulovali (14 - 6).

Túto skutočnosť, odohrávajúcu sa v Allianz Arene, priznal aj tréner "viktoriánov" Pavel Vrba. "Ukázalo sa, že medzi nami a Bayernom je obrovský rozdiel. Taká bola realita, ktorá bola vidieť na ihrisku. Na ofenzívnych futbalistov Bayernu sme nestačili, a to rozhodlo stredajší zápas," citoval plzenský klubový web slová 49-ročného lodivoda Viktorie, ktorý ďalej poznamenal: "Výsledok zodpovedá tomu, čo sa dialo na trávniku. Mníchovský tím vyhral jednoznačne, my sme sa iba snažili. To na súpera nestačilo." Kouč Západočechov priznal, že napriek piatim inkasovaným gólom bol najlepším hráčom hostí Kozáčik. "Bayern bol výrazne lepší a nebyť Matúša, mohol byť z nášho pohľadu výsledok ešte výraznejšie horší. Nastúpili sme proti mužstvu, ktoré je momentálne najlepšie na svete. Tým sa, samozrejme, nechcem ospravedlňovať, jednoducho sme sa k ničomu nedostali." 

Najvyťaženejším mužom v stretnutí bol práve 29-ročný rodák z Dolného Kubína Matúš Kozáčik, ktorý zabránil ďalším gólom vo svojej sieti. "Bolo to ťažké. Inkasovali sme síce až päťkrát, no domáci mali aj ďalšie vyložené príležitosti. Keby sme dostali aspoň o gól menej, hodnotilo by sa mi o niečo lepšie. Rozdiel medzi obidvoma tímami bol značný, hrali sme s najlepším ´mančaftom´ na svete," skonštatoval M. Kozáčik. Okrem neho nastúpil v drese Plzne v základnej zostave zo Slovákov aj stopér Marián Čišovský, ofenzívny Michal Ďuriš sa dostal na trávnik v 63. min, útočník Marek Bakoš zostal na lavičke. Superlatívy na margo súpera neskrýval ani 38-ročný kapitán Viktorie Pavel Horváth: "Hrali sme proti výberu najlepších hráčov. To, čo predvádzali Robben s Ribérym, paráda...Veľmi ťažko sa bránia. Keď to preženiem, robili si, čo chceli." Futbalisti Plzne v nabitej D-skupine ešte v troch dueloch nezabodovali a patrí im posledné 4. miesto. 

Bayern naopak "tróni" na čele poradia s plným počtom 9 bodov. "Moji zverenci podali v stredu večer výborný výkon. Od začiatku stretnutia sme mali prevahu, utvárali sme si šance a dávali góly. Všimol som si, že Liga majstrov je pre náš klub i hráčov obrovskou motiváciou a niečím zvláštnym. Zvíťazili sme úplne zaslúžene, s päťgólovým víťazstvom som spokojný," citovala oficiálna internetová stránka Európskej futbalovej únie (UEFA) slová trénera Bayernu Mníchov Josepa Guardiolu, ktorý si po úspešnom pôsobení v FC Barcelona sadol v lete na lavičku 23-násobného nemeckého šampióna a 5-násobného držiteľa trofeje za triumf v tejto najprestížnejšej klubovej súťaži na starom kontinente (EPM, resp. LM). "Vo všetkých troch doterajších vystúpeniach v hlavnej fáze Ligy majstrov chlapci zabrali naplno, po dueloch s CSKA Moskva, Manchestrom City a Plzňou máme plný počet bodov a skóre 11:1. Čo viac si môžeme želať?" 

V drese mníchovského klubu bol jediným dvojgólovým strelcom francúzsky reprezentant Franck Ribéry, ktorý najskôr v 25. min otvoril skóre a po hodine hry premenil pokutový kop na 3:0. "Predviedli sme dokonalý výkon, počas celých 90 minút sme šliapali naplno. Celý tím hral vynikajúco. Ukázali sme hlad a chuť, vtedy sa výsledok zákonite musí dostaviť. Musíme pokračovať v takomto tempe a vyhrať zostávajúce tri súboje. Chceme skončiť v tabuľke na prvom mieste," uviedol pre uefa.com 30-ročný krídelník Bayernu. 

Liga majstrov - 3. kolo hlavnej fázy - streda: 

D-skupina: 

Bayern Mníchov (Nem.) - Viktoria Plzeň (ČR) 5:0 (2:0) 
Góly: 25. a 61. Ribéry (prvý z pok. kopu), 37. Alaba, 64. Schweinsteiger, 90.+ Götze, rozhodoval: Kelly (Ír.) 
Zostavy: 
Bayern: Neuer - Rafinha, Van Buyten, Contento, Alaba - Lahm (63. Götze) - Robben, Schweinsteiger, Kroos, Ribéry (67. Th. Müller) - Mandžukič (70. C. Pizarro) 
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Čišovský, R. Hubník, Limberský (75. Kovařík) - V. Procházka, P. Horváth (63. M. Ďuriš) - Rajtoral, Hořava, M. Petržela (86. Tecl) - D. Kolář 



Tabuľka D-skupiny: 
1. Bayern 3 3 0 0 11:1 9 
2. Manchester 3 2 0 1 6:4 6 
3. CSKA 3 1 0 2 4:7 3 
4. Plzeň 3 0 0 3 2:11 0 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona