Najlepší hráč MS 2010 v JAR Forlán sa vráti domov do Uruguaja

NETKY.SK • 25 Máj 2015, 10:34 • 2 min
Najlepší hráč MS 2010 v JAR Forlán sa vráti domov do Uruguaja

MONTEVIDEO - Legenda uruguajského futbalu Diego Forlán sa na záver kariéry vráti na rodnú hrudu. Podľa španielskeho denníka Marca si bude obliekať dres Peňarolu Montevideo. Tridsaťšesťročný Forlán začínal v tomto klube ako dieťa.

slovakia

left justify in out

"Diego chce hájiť farby Peňarolu v Copa Libertadores (juhoamerická obdoba Ligy majstrov, pozn.) a hrať na krásnom štadióne, ktorý práve v Montevideu stavajú. Ak sa nevráti teraz v lete, potom až začiatkom roka 2016," povedal v rozhlasovej relácii Después de Hora hráčov otec Pablo, ktorý taktiež prezradil, že jeho syn mal viacero iných ponúk. Rozhodol sa však pre návrat domov, aby bol viac so svojou rodinou a kamarátmi.


Stodvanásťnásobný uruguajský reprezentant naposledy pôsobil v japonskom tíme Cerezo Osaka. Hrával aj za argentínsky klub z Buenos Aires Independiente, anglický Manchester United, španielske kluby Villarreal a Atlético Madrid, taliansky Inter Miláno a vyskúšal si tiež angažmán v Brazílii v tíme Internacional Porto Alegre.


Na MS 2010 v JAR, kde Uruguaj obsadil konečné 4. miesto, Forlána vyhlásili za najlepšieho hráča. Spolu s ďalšími troma hráčmi (Thomas Müller, Wesley Sneijder, David Villa) bol zároveň s piatimi gólmi najlepším strelcom turnaja. V drese svojej krajiny triumfoval na poslednom juhoamerickom šampionáte Copa América 2011.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies