Najľahšie sa podniká v Singapure, Slovensko je 46. , najvyššie z V4

NETKY.SK • 23 Október 2012, 10:38 • 2 min
Najľahšie sa podniká v Singapure, Slovensko je 46. , najvyššie z V4

Najľahšie sa podniká v Singapure, Slovensko je 46. , najvyššie z V4

slovakia

left justify in out

img

Najviac si polepšilo Poľsko, ktoré poskočilo o 19 priečok zo 74. miesta na 55. miesto.

Najlepšie podmienky na podnikanie na svete sú v Singapure, za ktorým nasleduje Hongkong, Nový Zéland, USA a Dánsko.

Singapur zostáva na špici už siedmy rok za sebou. Do prvej desiatky sa ešte dostali Nórsko, Británia, Južná Kórea, Gruzínsko a Austrália, vyplýva z aktuálnej správy Svetovej banky (SB) s názvom Doing Business 2013.

SB hodnotila podnikateľské prostredie v 185 krajinách. Slovensko sa umiestnilo na 46. mieste rovnako ako vlani a zostáva najvyššie spomedzi krajín V4. Maďarsko je na 54., Poľsko na 55. a Česko na 65. mieste.

Najviac si polepšilo Poľsko, ktoré poskočilo o 19 priečok zo 74. miesta na 55. miesto. Poľsko schválilo štyri inštitucionálne alebo regulačné reformy na uľahčenie registrácie nehnuteľností, platenia daní, vymáhateľnosti kontraktov a insolvenčného konania.

Okrem Poľska medzi najviac reformujúce krajiny v rôznych oblastiach podnikateľského prostredia podľa SB patrili Srí Lanka, Ukrajina, Uzbekistan, Burundi, Kostarika, Mongolsko, Grécko, Srbsko a Kazachstan.

V 108 ekonomikách sa v roku 2011/12 implementovalo 201 reforiem regulácie, ktoré uľahčujú podnikanie, uvádza sa v správe Doing Business. Globálne reformné snahy sa sústredili na uľahčenie založenia firmy, zvýšenie efektívnosti daňovej administratívy a uľahčenie cezhračniného obchodu. Až 44 % z 201 reforiem regulácie prijatých v priebehu uplynulého roka sa sústredilo na tieto tri oblasti.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona