Najkrajším parkom Slovenska sa stala záhrada Vodárenského múzea

NETKY.SK • 16 Február 2016, 13:05 • 2 min
Najkrajším parkom Slovenska sa stala záhrada Vodárenského múzea

BRATISLAVA - Záhrada Vodárenského múzea v Bratislave zvíťazila v súťaži o najkrajší park tohto roka.

slovakia

left justify in out

Ocenenie jej udelila Spoločnosť pre záhradnú a krajinnú tvorbu (SZKT). TASR o tom informoval Alexander Buzinkay, hovorca Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS), ktorej záhrada patrí.

 

"SZKT každoročne vyberá najkrajšiu novozriadenú alebo zrekonštruovanú záhradu či park na Slovensku. Odbornú porotu tento rok najviac zaujala záhrada Vodárenského múzea BVS," uviedol hovorca. Podľa jeho slov zabodovala záhrada najmä svojou koncepciou oddychového priestoru s prevládajúcim prvkom vody, ktorý vhodne dopĺňajú prírodné materiály drevo a kameň.

 

Záhrada je pokračovaním náučnej expozície Vodárenského múzea a voda je v nej prítomná nielen fyzicky – fontánami, ale i symbolicky – v oblúkovitých tvaroch chodníkov, v záhradnej architektúre a v samotnom vlnitom reliéfe hektárového pozemku. Návštevníci tam nájdu i vyhliadkovú vežu, cyklopoint s altánkom či ihriská.

 

"Odborníci oceňujú, že záhrada ponúka po celý rok kultivovaný priestor na voľný čas v urbánnom prostredí," podotkol Buzinkay. Záhrada je voľne prístupná verejnosti, vyhľadávajú ju podľa hovorcu predovšetkým rodiny s deťmi i študenti. "Ročne ju navštívi okolo desaťtisíc ľudí," dodal.

 

Záhrada prešla kompletnou revitalizáciou v rokoch 2012 až 2014 pod taktovkou bratislavského ateliéru VAN JARINA. SZKT udelila Vodárenskej záhrade ocenenie na Záhradníckom fóre 2016, ktoré sa konalo uplynulý víkend v Nitre.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies