Najkrajšie slovenské jablko je tento rok z Dubnice, hruška z Opatoviec

NETKY.SK • 19 Október 2012, 12:36 • 2 min
Najkrajšie slovenské jablko je tento rok z Dubnice, hruška z Opatoviec

Najkrajšie slovenské jablko je tento rok z Dubnice, hruška z Opatoviec - Zaujímavosti Jablko odrody Rubín pestovateľa Rudolfa Hollého z Dubnice nad Váhom zvíťazilo v celoštátnej súťaži o najkrajšie jablko roku 2012. Vyhodnotili ju dnes v rámci tretieho ro

slovakia

left justify in out

img

Jablko odrody Rubín pestovateľa Rudolfa Hollého z Dubnice nad Váhom zvíťazilo v celoštátnej súťaži o najkrajšie jablko roku 2012. Vyhodnotili ju dnes v rámci tretieho ročníka výstavy okrasných drevín, ovocných stromov a potrieb pre záhradkárov Jahrada v priestoroch výstaviska Expo Center v Trenčíne.

Ako TASR informovala Ivana Ridékyová z oddelenia marketingu spoločnosti Expo Center, dubnický Rubín triumfoval v konkurencii viac ako 1700 vzoriek jabĺk z celého Slovenska. Druhé miesto prisúdila odborná porota jablku Granny Smith pestovateľa Miroslava Ciglana z Pukanca, tretia skončila Rubinola Ivana Hlavatého zo Šurian. 

Spomedzi 199 vzoriek prihlásených hrušiek sa porote najviac pozdávala odroda Dicorol Miloša Polcera z Opatoviec, druhá skončila hruška Madame Verté Seničana Jozefa Bauera a tretie miesto v súťaži O najkrajšiu hrušku si odnáša z Trenčína Viola Abbasová z Palárikova, ktorá do súťaže prihlásila hrušku odrody Lucasova.
Výstava Jahrada 2012, ktorú otvorili dnes napoludnie, má kontraktačno-predajný charakter a na ploche 2170 štvorcových metrov sa predstaví 53 vystavovateľov zo Slovenska, Českej republiky, Maďarska a Rakúska. „Výstava ponúka ovocné aj okrasné stromčeky, doplnky a pomôcky na pestovanie rastlín, prípravky na hnojenie, ošetrovanie a ochranu rastlín, zariadenia a pomôcky na zber, prepravu a skladovanie ovocia a zeleniny, predaj ovocia a ovocných štiav a smútočné dekorácie na hroby,“ uviedla Ridékyová s tým, že pre návštevníkov sú pripravené odborné prednášky, poradenská služba a možnosť bezplatného štepenia vrúbľov. 
Spoločne so záhradkárskou výstavou sa výstavisko Expo Center stáva prvýkrát dejiskom výstavy potrieb pre seniorov Senior Expo. Jej zámerom je ponúknuť novinky – produkty, služby a aktuálne informácie z oblasti každodenného života zrelých ľudí a doplniť ich pútavým sprievodným programom.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies