Najkrajšia tlačiareň pre moderné kancelárie

NETKY.SK • 9 September 2013, 15:57 • 2 min
Najkrajšia tlačiareň pre moderné kancelárie

BRATISLAVA - Stack je malá tlačiareň, ktorú v rámci svojej diplomovej práce navrhol istý Mugi Yamamoto. Jej doménou nie je technicky dokonalá tlač, ale jednoduchosť použitia a moderný minimalistický vzhľad.

slovakia

left justify in out

Tlačiarne sú dnes pomerne lukratívnym priestorom pre obchod, pretože ich potrebuje čoraz viac malých i veľkých podnikateľov. Mnohí z nich si potrpia na to, ako vyzerá interiér ich kancelárie a nechcú, aby ho narúšala nejaká ozrutná plastová tlačiareň. V dnešnej ponuke predajcov a výrobcov majú na výber z množstva riešení, ktoré plnia aj estetickú funkciu a tlačiareň Stack má potenciál stať sa nielen súčasťou tejto ponuky, ale aj jej lídrom.

Absolútny minimalizmus

Stack je jednoúčelová tlačiareň pracujúca s formátom A4, jej základom je tenké kompaktné telo so zberačom listov na svojej spodnej stene. Je iba o niečo väčšia ako papier formátu A4. Práve táto veľkosť spolu s hmotnosťou je veľmi dôležitá, pretože určuje netradičný spôsob naberania papiera pre tlač. Tlačiareň Stack jednoducho položíte na stĺpec papierov a ona si sama zberačom na spodnej strane bude brať vždy horný list stĺpca. Postupným tlačením listov sa tlačiareň posúva stále nižšie a nižšie, až napokon dopadne na stôl.

Tlačiareň Stack nie je vybavená displejom ani žiadnymi výraznými ovládacím prvkami. Jej dizajnér totiž chcel, aby bola minimalistická v každom ohľade, preto na nej nájdete iba trojicu nenápadných bielych tlačidiel s funkciami opakovania poslednej tlače, vypínač a zastavenie práve prebiehajúcej tlače.

Nový človek s novou víziou

Tlačiareň Stack je celkom iná aj vďaka tomu, že na jej tvorbe sa zaslúžil profesionálny dizajnér, ktorý nepracuje v tlačiarenskom priemysle. Ide o diplomový projekt študenta menom Mugi Yamamoto a Stack nie je komerčne dostupným produktom.

Projekt sa však dočkal nečakane veľkej mediálnej pozornosti a nie je vylúčené, že autor začne zbierať prostriedky na realizáciu tejto predstavy. Robí to tak veľa ľudí napríklad prostredníctvom portálu Kickstarter




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies