Najhorším mestom pre turistov je Moskva, najlepším Tokio

NETKY.SK • 28 Máj 2014, 15:30 • 2 min
Najhorším mestom pre turistov je Moskva, najlepším Tokio

NEW YORK - Cestovateľský portál Tripadvisor.com zverejnil výsledky medzinárodnej ankety zameranej na spokojnosť turistov s destináciami po celom svete.

slovakia

left justify in out

Viac ako 54-tisíc respondentov hlasovalo v 16 kategóriách, pričom hodnotili napríklad čistotu ulíc, kvalitu verejnej dopravy, taxislužieb, reštaurácií či hotelov. Podľa výsledkov najhoršie až v piatich kategóriách skončila Moskva. Naopak najlepšie sa v rovnakom počte kategórií umiestnila japonská metropola Tokio.

 

Ruské hlavné mesto má podľa respondentov najväčšie nedostatky v ochote domácich obyvateľov, priateľskosti taxikárov, kvality taxislužieb a hotelov. Okrem toho ju respondenti považujú za najviac predraženú. Moskva tiež uzatvára najhoršiu trojku v kategórii Celkový dojem. 

 

Respondenti tiež negatívne zhodnotili letovisko Punta Cana v Dominikánskej republike. To obsadilo najhoršiu pozíciu v štyroch kategóriách, a v kategórii Celkový dojem sa ocitlo na predposlednom mieste. Destináciou s najhorším celkovým dojmom je však podľa účastníkov hlasovania Bombaj. 

 

Na opačnom konci rebríčkov sa najčastejšie objavovalo Tokio, keď respondenti najlepšie zhodnotili ochotu domácich obyvateľov, čistotu ulíc, kvalitu taxislužieb a verejnej dopravy a predovšetkým celkový dojem. Druhý najlepší celkový dojem podľa výsledkov ponúka New York, ktorý má tiež prvenstvo za reštaurácie a nočný život. Na tretej priečke sa v kategórii Celkový dojem umiestnila Barcelona. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies