Najhoršia prírodná katastrofa v Peru si vyžiadala najmenej 78 obetí

NETKY.SK • 22 Marec 2017, 07:22 • 2 min
Najhoršia prírodná katastrofa v Peru si vyžiadala najmenej 78 obetí

LIMA - Už najmenej 78 obetí na životoch si vyžiadala najhoršia prírodná katastrofa od roku 1998 v juhoamerickom štáte Peru, kde po intenzívnych zrážkach došlo k rozvodneniu riek, záplavám a zosuvom pôdy.

slovakia

left justify in out

Počet zranených sa pohybuje okolo 260, ďalších viac ako 100.000 ľudí prišlo o svoje príbytky. Peruánsky prezident Pedro Pablo Kuczynski dnes pri návšteve centra pre katastrofy konštatoval, že sa orgánom pomaly darí dostávať dramatickú situáciu v krajine pod kontrolu.

 

Súčasne vyjadril nádej, že prírodná katastrofa a jej následky budú čoskoro patriť minulosti. Najvyšší peruánsky predstaviteľ apeloval na viac angažovanosti v oblasti klimatických zmien, ktoré sú podľa expertov za súčasnou katastrofou v krajine.

 

Nezvyčajné dažde, ktoré sa v Peru očakávajú aj v nadchádzajúcich dvoch týždňoch, zapríčinilo oteplenie povrchových vôd vo východnej časti Tichého oceánu.

Do Peru poslalo humanitárnu pomoc mnoho štátov, napríklad Kolumbia, ktorá poskytla materiál s celkovou hmotnosťou 30 ton vrátane potravinových balíčkov, prikrývok a stanov. Mnohé ďalšie štáty pomoc ponúkli.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies