Najhľadanejšia žena na svete je mŕtva: Bielu vdovu zabil ruský sniper!

NETKY.SK • 13 November 2014, 13:15 • 2 min
Najhľadanejšia žena na svete je mŕtva: Bielu vdovu zabil ruský sniper!

LONDÝN/MOSKVA - Ruská tlačová agentúra Regnum informovala, že medzinárodne hľadanú britskú teroristku Samanthu Lewthwaitovú, podozrivú z účasti na viacerých útokoch, zastrelil na Ukrajine ruský ostreľovač.

slovakia

left justify in out

Ako dnes informovali britské denníky Daily Telegraph, Daily Mail či Mirror, agentúra Regnum neposkytla dôkazy o pravdivosti svojho tvrdenia ani zdroje, na základe ktorých by sa správa dala overiť. Britské úrady uviedli, že nemajú informácie, že Lewthwaitová bola na Ukrajine. 
     

Regnum tvrdí, že Lewthwaitová, známa aj pod prezývkou Biela vdova, bojovala na východe Ukrajiny po boku ukrajinských dobrovoľníkov, pričom sa ako snajperka zaradila do pluku Ajdar.
     

O život prišla pred asi dvoma týždňami v oblasti mesta Debaľcevo, ktoré je už dlhší čas jedným z ohnísk pomerne častých ozbrojených zrážok.
     

Autor správy pre Regnum tvrdí, že Lewthwaitovú zastrelil ostreľovač, ktorý na Ukrajinu prišiel z Ruska, aby bojoval v proruských jednotkách.
     

Agentúra Regnum vo svojej správe uvádza, že ukrajinská tajná služba vypísala na hlavu ruského snajpera, ktorý zlikvidoval britskú teroristku, odmenu milión dolárov.
     

Samantha Lewthwaitová je dcérou bývalého britského vojaka a vdovou po atentátnikovi Germainovi Lindsayovi. Muž s pôvodným menom Abdullah Shaheed Jamal bol jedným zo štyroch islamistických teroristov, ktorí 7. júla 2005 odpálili bomby v troch vlakoch londýnskeho metra a v jednom autobuse v centre britskej metropoly. Zahynulo pritom 56 ľudí a viac ako 700 sa zranilo.
     

Lindsay odpálil bombu, ktorou pripravil o život seba i ďalších 26 ľudí vo vlaku linky Piccadilly medzi stanicami King's Cross St. Pancras a Russell Square.
     

Samantha ako tínedžerka konvertovala na islam a v tom čase sa jej správanie zmenilo a názory zradikalizovali. Je podozrivá z účasti na vlaňajšom obsadení a útoku na obchodné centrum Westgate Mall v kenskom Nairobi, pri ktorom zahynulo 67 ľudí. Interpol po nej pátra od roku 2011, keď ju dal na zoznam hľadaných teroristov po útokoch v kenskej Mombase.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona