Najhľadanejší Slovák Karol M. sa stal v Belize slobodným mužom

NETKY.SK • 21 August 2012, 06:25 • 2 min
Najhľadanejší Slovák Karol M. sa stal v Belize slobodným mužom

Najhľadanejší Slovák Karol M. sa stal v Belize slobodným mužom - Politika Najhľadanejší Slovák Karol M.

slovakia

left justify in out

img

Najhľadanejší Slovák Karol M. sa stal v Belize slobodným mužom a súd v meste Belmopan ho v pondelok dopoludnia miestneho času oslobodil spod dvoch obžalôb imigračných úradov, informoval v noci nadnes internetový portál www.sanpedrosun.com.
Na súde v Belmopane nebol podľa tohto portálu prítomný žalobca. Slováka sprevádzala jeho manželka Zuzana M. a advokát Godfrey Smith. V Belize slovenský občan úspešne čelil vydaniu, ktoré po jeho zatknutí (11. júla) nariadila tamojšia vláda, a tiež žalobe ministerstva pre imigráciu. 
Imigračné úrady v Belize obžalovali Slováka z krivej výpovede a z falšovania pasu. Išlo o slovenský pas, ktorého platnosť ukončili slovenské orgány zhruba v júli 2011, avšak Karol M. ho úspešne použil na získanie trvalého pobytu v Belize.
Karola M. (42), hľadaného na Slovensku pre sériu vrážd, zadržali v júli v meste San Pedro v Belize na základe zatykača Interpolu, ale 10. augusta belizský sudca Oswell Legall nariadil jeho prepustenie z väzby na základe toho, že jeho zadržiavanie bolo protizákonné. 
Vzápätí však Slováka však opäť zadržali a obvinili zo zavádzania úradov a porušenia prisťahovaleckých zákonov. Potom ho prepustili na kauciu 10.000 dolárov (8100 eur) s podmienkou, že musí odovzdať všetky svoje cestovné doklady a musí sa hlásiť na policajnej stanici v San Pedre. Obhajoba nakoniec docielila jeho oslobodenie s tým, že žaloby boli vecne slabé a v jednom prípade už vypršala šesťmesačná lehota.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona