Najekologickejšie vozidlo je Lexus CT 200h

NETKY.SK • 18 August 2014, 10:01 • 2 min
Najekologickejšie vozidlo je Lexus CT 200h

BRATISLAVA - Nemecká dopravná organizácia Verkehrsclub Deutschland (VCD) dnes zverejnila každoročné výsledky programu posudzovania vozidiel z ekologického hľadiska. Jasným celkovým víťazom a víťazom kategórie kompaktných vozidiel sa stal plnohybridný Lexus CT 200h. Model CT 200h zvíťazil aj v roku 2011.

slovakia

left justify in out

Tohtoročné víťazstvo je opätovným dôkazom, že z pohľadu ochrany životného prostredia je hybridná technológia v automobilovom priemysle špičkovou technológiou.


Organizácia VCD zverejňuje zoznam ekologických vozidiel už 25 rokov. Tento rok organizácia hodnotila 400 aktuálnych modelov automobilov, pričom zohľadňovala vplyv produkovaných emisií a hluku na človeka a životné prostredie. Zákazníci, ktorí sa rozhodli pre kúpu nového vozidla, môžu zoznam použiť ako vedecky spoľahlivé východisko pri svojom rozhodovaní.


Tohtoročný víťaz – nový Lexus CT 200h – má vo výbave mimoriadne účinný systém Lexus Hybrid Drive, vďaka ktorému dosahuje špičkové emisie CO2 na úrovni len 82 g/km.

 

O značke Lexus

Od svojho uvedenia na trh v roku 1989 je Lexus po celom svete známy svojou túžbou po dokonalosti, výnimočnou kvalitou, špičkovými technológiami svojich produktov a ojedinelým konceptom kompletnej starostlivosti o zákazníkov. Automobilka Lexus v súčasnosti omladzuje svoj modelový rad a uvádza novú vlnu modelov vzbudzujúcich emócie a inšpiráciu, prinášajúcich smelší dizajn, špičkovú jazdnú dynamiku a najmodernejšie technológie. Ďalej tým posilňuje tradičné hodnoty značky Lexus v oblasti bezkonkurenčného remeselného spracovania, pohodlia a luxusného vyhotovenia interiéru. Lexus dnes zostáva prvým a zároveň jediným svetovým výrobcom luxusných automobilov, ktorý ponúka ucelený rad vysoko výkonných plne hybridných vozidiel, pozostávajúci z modelov RX 450h, GS 450h a GS 300h, LS 600h, ES 300h, IS 300h a CT 200h. Vozidlá poháňané systémom Lexus Hybrid Drive teraz predstavujú viac než polovicu všetkých automobilov Lexus predaných v Európe. Lexus v roku 2013 predal na európskych trhoch 43 241 vozidiel; v roku 2014 plánuje objem predaja zvýšiť na 50 000 vozidiel. Ďalšou významnou príležitosťou na rast v budúcich rokoch je nové SUV strednej triedy, model NX, ktorý bude uvedený na trh v druhej polovici roku 2014.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies