Najdynamickejšie slovenské mestá sú Bratislava a Žilina

NETKY.SK • 5 November 2013, 15:32 • 2 min
Najdynamickejšie slovenské mestá sú Bratislava a Žilina

ŽILINA – Podľa odbornej štúdie spoločnosti MasterCard a bratislavskej Ekonomickej univerzity je Žilina druhým najdynamickejšie sa rozvíjajúcim slovenským mestom.

slovakia

left justify in out

Žilina obsadila druhé miesto v kategórii Mestá s najvyššou úrovňou rozvoja, hodnotených bolo 15 najväčších slovenských miest, prvá skončila Bratislava. „Pre nás všetkých je to skutočne dobrá správa, že v rokoch, keď Európa zápasí s hospodárskou krízou, sa Žiline podarilo napredovať v rozvoji. Môžem povedať, že súčasné vedenie mesta s mestskými poslancami robí všetko preto, aby tunajšia samospráva v rámci svojich možností poskytla všetko, čo v súčasnosti potrebuje ktorékoľvek rozvinuté európske mesto,“ povedal primátor Žiliny Igor Choma. Odborná štúdia posudzuje dynamický rozvoj slovenských miest za posledných päť rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona