Najdrahšie zbytočnosti sveta

NETKY.SK • 7 Január 2016, 09:55 • 2 min
Najdrahšie zbytočnosti sveta

BRATISLAVA - Prečo by sa za peniaze mohlo pomôcť nejakej dobrej veci, keď si za ne môžme kúpiť úplné zbytočnosti a ešte aj príšerne drahé? Áno, aj takto uvažujú niektorí ľudia, ktorí majú peňazí viac ako dosť.

slovakia

left justify in out

Krabica čokoládových bonbónov značky Le Chocolate obsahuje vybrané čokoládové majstrovské diela od najlepších svetových cukrárov. Je to zároveň aj sada luxusných šperkov vyrobených z briliantu, smaragdu a zafíru. Tento neoceniteľný dar stojí v prepočte dva milióny eur.

obrazok

Inteligentný telefón Diamond Crypto je vyrobený z platiny a ružového zlata. Je pokrytý s viac ako osemdesiatymi briliantmi.  A jeho cena hovorí o tom, že si ho nemôže dovoliť každý. Je to závratných jeden a pól milióna eur.

obrazok

Kto by nepoznal postavičku Hello Kitty. Teraz si môžete dopriať platinové mačiatko, ktoré meria 3,8 cm na čírku a 5,6 cm na výšku s hmotnosťou 590 g. Je zdobená drahými kameňmi ako je briliant, rubín, zafír, ametyst a topazes. Za toľkú krásu by ste zaplatili viac ako 150 tisíc eur, no máte smolu, jediný vyrobený kus bol už predaný.

obrazok

Najdrahšia pizza na svete bola predaná v pizzerii Nino’s Bellissima Pizza v New Yorku. Na sebe mala smotanu, rybu, pažítku, štyri druhy kaviáru, chvost homára a trošku wasabi. Pizza bola veľká pre osem ľudí a za jeden takýto kúsok boli gurmáni ochotní zaplatiť v prepočte 150 eur.

obrazok

V roku 2007 spoločnosť Ginza Tanaka predstavila briliantovo-platinovú kabelku na módnej prehliadke v Tokiu. Bola vyrobená z čistej platiny, celá posiata briliantmi a jej cena bola "zanedbateľných" 1,8 milióna eur.

obrazok

Viete si predstaviť, že by ste si pochutnávali na alkohole za skoro štvrť milióna eur? Tak práve toľko stála fľaša tequily obsahujúca platinu a biele zlato. Tequila bola vyrobená z čistej šťavy agáve a bola zapísaná aj v Guinessovej knihe rekordov ako najdrahší alkohol sveta. 

obrazok

Najdrahšia kriketová loptička zdobená diamantami bola udelená najlepším hráčom kriketu v roku 2007. Každá loptička mala na sebe viac ako 5728 diamantov a stála viac ako 70 tisíc eur.

obrazok

Televízor LCD Yalos Diamond vás síce bude stáť viac ako 130 tisíc, ale budete mať doma niečo jedinečné. Tento televízor je vyrobený z bieleho zlata a zdobený briliantmi. Čo viac treba ku šťastiu?

obrazok

PG Tips je britská spoločnosť na výrobu čaju. Klenotník spoločnosti Boodles vyrobil diamantový sáčok čaju na počesť 75. výročia PG Tips. Bol ručne zdobený s 280 diamantmi a jeho cena bola 14 tisíc eur. Vieme, že Briti čaje obľubujú, ale toto je už trošku prehnané. 

obrazok



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies