Najdrahší rozvod v dejinách Británie: Exmanžel musí vyplatiť 425 miliónov eur!

NETKY.SK • 13 December 2014, 06:51 • 2 min
Najdrahší rozvod v dejinách Británie: Exmanžel musí vyplatiť 425 miliónov eur!

LONDÝN - Najdrahší rozvod v právnických dejinách Británie sa uskutočnil v piatok na najvyššom súde v Londýne.

slovakia

left justify in out

Na základe rozsudku musí manažér hedgeových fondov Chris Hohn zaplatiť svojej exmanželke Jamie Cooperovej-Hohnovej v prepočte vyše 425 miliónov eur, informovala agentúra DPA. Určená čiastka predstavuje 36 percent spoločného imania tohto bývalého manželského páru, ktorý dosahuje hodnotu približne jednej miliardy libier (1,3 miliardy eur). Hohn (48) a jeho americká, o rok staršia bývalá manželka bojovali pred súdnou porotou od leta o výšku sumy, ktorú si zoberú zo spoločného zväzku.
      

Hohn požadoval, aby Cooperová-Hohnová dostala štvrtinu majetku, kým ona žiadala polovicu. Sudkyňa označila Hohna za "finančného génia", ktorý stál za vybudovaním bohatstva tohto páru. Hohn je zakladateľom nadácie Children's Investment Fund, ktorá venuje časť ziskov na pomoc deťom v rozvojových krajinách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona