Najdrahší prestup v histórii Premier League! Grealish bude obliekať dres Manchesteru City

NETKY.SK • 6 August 2021, 10:46 • 2 min
Najdrahší prestup v histórii Premier League! Grealish bude obliekať dres Manchesteru City

MANCHESTER – Pandémia koronavírusu spôsobila elitným európskym futbalovým klubom škrt cez rozpočet. Mužstvá z anglickej Premier League však finančné suchoty príliš netrápia, dôkazom čoho je aj rekordný prestup reprezentanta Jacka Grealisha.

slovakia

left justify in out

Tímy z najvyššej anglickej súťaže majú v porovnaní so zvyškom futbalovej Európy lepšie finančné možnosti, a to predovšetkým vďaka príjmom z vysielania ligových zápasov v televízii. Zatiaľ čo sa taliansky gigant Juventus už niekoľko týždňov pokúša rokovať so Sassuolom o znížení ceny za Manuela Locatelliho o desať miliónov eur, Manchester City priviedol z Aston Villy reprezentačného krídelníka Jacka Grealisha za 117,5 milióna eur.

 

img

 

Grealish sa tak stal najdrahšou posilou v histórii ligy a v novom pôsobisku podpísal zmluvu do roku 2027. Doterajším rekordmanom na prestupovom trhu bol francúzsky reprezentant Paul Pogba, ktorého kúpil pred piatimi rokmi Manchester United z Juventusu za 105 miliónov eur. Najdrahším anglickým hráčom bol doteraz Harry Maguire, United za neho pred dvomi rokmi zaplatili Leicesteru City 87 miliónov eur.

 

img

 

„Som nadšený, že budem pôsobiť v Manchesteri City. Je to najlepší klub v Premier League a Pep Guardiola je najlepším manažérom na svete. Byť súčasťou tohto klubu je splnený sen. Citizens v priebehu posledných desiatich rokov pravidelne získavajú trofeje a Guardiola po svojom príchode posunul mužstvo na úplne novú úroveň. V súčasnosti hrajú najzaujímavejší futbal v Európe,“ vyjadril sa Grealish tesne po podpise šesťročného kontraktu.

 

 

Rodák z Birminghamu sa stal jedenástym hráčom na svete, ktorý prestúpil za viac ako sto miliónov a keďže jeho doterajší zamestnávateľ nemal finančné problémy, rozhodol sa ho uvoľniť až na základe aktivovania výstupnej klauzuly. Grealish odohral za Aston Villu 213 zápasov, v ktorých zaznamenal 32 gólov a 43 asistencií. V sezóne 2013/2014 si odskočil na hosťovanie do Notts County, inak strávil v birminghamskom klube celú kariéru.

 

City by mohli už čoskoro prekonať svoj vlastný rekord, keďže sa snažia doladiť prestup hviezdneho Harryho Kanea, ktorý bude stáť minimálne 120 miliónov eur. Tottenham sa však nechce svojho klenotu vzdať, hoci Kane sa ešte pred majstrovstvami Európy nechal počuť, že by rád zmenil dres a vyskúšal nové výzvy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies