Najdôveryhodnejším politikom je Babiš

NETKY.SK • 28 Marec 2014, 21:18 • 2 min
Najdôveryhodnejším politikom je Babiš

PRAHA - Najdôveryhodnejším českým politikom je minister financií a predseda vládnej strany ANO Andrej Babiš.

slovakia

left justify in out

Miliardára slovenského pôvodu pozitívne hodnotí viac ako 60 percent Čechov. Vyplýva to z výsledkov marcového prieskumu verejnej mienky zverejnených v piatok. Druhým najpopulárnejším politikom je minister z najsilnejšej vládnej ČSSD Jiří Dienstbier. Až na treťom skončil predseda sociálnych demokratov a premiér Bohuslav Sobotka s 56 percentami podpory. Najviac si v porovnaní s predchádzajúcimi prieskumami pohoršil poslanec japonského pôvodu a neúspešný prezidentský kandidát Tomio Okamura. Priaznivo sa o ňom vyslovilo 52 percent z viac ako tisícky opýtaných respondentov.

 

Spolu s Babišom sa v Česku darí aj jeho strane ANO. Ak by sa parlamentné voľby v Česku konali druhej polovici marca, vyhrala by ich práve ANO so ziskom takmer 29 percent. Druhá by skončila najsilnejšia strana z októbrových volieb ČSSD s podporu nad 20 percent. Až za nimi skončili komunisti z KSČM, ktorých by volilo viac ako 13 percent z viac ako tisíc opýtaných.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona