Najdôveryhodnejším českým politikom zostáva Babiš, Sobotka a Zeman bok po boku

NETKY.SK • 3 November 2015, 07:03 • 2 min
Najdôveryhodnejším českým politikom zostáva Babiš, Sobotka a Zeman bok po boku

PRAHA - Najdôveryhodnejším politikom v Českej republike zostal aj v uplynulom mesiaci podľa prieskumu Centra pre výskum verejnej mienky (CVVM) minister financií a líder koaličného hnutia ANO Andrej Babiš, ktorému dôveruje 50 percent občanov, čo oproti septembrovému prieskumu znamená pokles o tri percentá.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z informácií na webovej stránke CVVM. Druhá priečka patrí premiérovi Bohuslavovi Sobotkovi, ktorý si so ziskom 46 percent pohoršil takisto o tri percentá a na ktorého sa dotiahol prezident ČR Miloš Zeman, ktorý si naopak o päť percent polepšil.

 

Na ďalších priečkach v prvej desiatke sa postupne od 4. miesta umiestnili minister obrany Martin Stropnický (42, -3), líder opozičného TOP 09, exminister zahraničných vecí Karel Schwarzenberg (35, +2), minister vnútra Milan Chovanec (35, +2) a ďalej líder ľudovcov z KDU-ČSL Pavel Bělobrádek (31, bez zmeny), minister zahraničných vecí Lubomír Zaorálek (30, -4), minister pre ľudské práva Jiří Dienstbier (29, -4) a populista, líder SPD Tomio Okamura, ktorého podpora mierne klesla (28, -2).

 

Na absolútnom konci rebríčka sa umiestnil guvernér Českej národnej banky Miroslav Singer (9, +1), tesne pred ním potom minister kultúry Daniel Herman (11, -1), minister životného prostredia Richard Brabec (12, +1) a ministerka školstva Kateřina Valachová, ktorá pri debute v prieskume získala 13 percent hlasov respondentov.

 

Prieskum verejnej mienky sa uskutočnil na vzorke viac ako 1000 občanov ČR vo veku nad 15 rokov, a to v dňoch 5.-12. októbra 2015.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies