Najdlhšiu mozaiku majú vo Vietname: Je dlhá skoro 4 kilometre

NETKY.SK • 14 August 2019, 13:11 • 2 min
Najdlhšiu mozaiku majú vo Vietname: Je dlhá skoro 4 kilometre

HANOJ - Mozaiky sú obľúbeným druhom zdobenie už po celé stáročia. Trebárs najdlhšiu mozaikovú stenu na planéte majú v Hanoji a ukončená bola iba pred deviatimi rokmi. So svojimi necelými štyrmi kilometrami je svetovou rekordérkou, ktorá sa navyše stále rozrastá.

slovakia

left justify in out

Hanojská keramická cesta, ako sa obriemu umeleckému dielu hovorí, sa začala stavať v roku 2007 a krátko po svojom dokončení bola výborom Guinnessovej knihy rekordov uznaná ako vôbec najdlhšia mozaika na svete. Jej dĺžku vypočítala komisárka na 3850 metrov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#hanoi#ceramic#porcelain#turtle#with#hoankiem#lake#mozaic#mural#art#street#wall#walk

Príspevok, ktorý zdieľa Huong Maith (@huongmaith),

 

Na diele, ktoré pozostáva z množstva keramických kúskov, sa podieľalo 28 tvorcov, či už sochárov, maliarov, novinárov, fotografov alebo umeleckých keramikov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#hanoi#art#handmade#elephant#ceramic#porcelain#street#mozaic#mural#wall#walk#cartoon#history#traditional

Príspevok, ktorý zdieľa Huong Maith (@huongmaith),

 

Svojou troškou do mlyna prispeli aj niektoré zahraničné ambasády v Hanoji, aby sa dokončenie múru stihlo práve do roku 2010, kedy mesto slávilo tisíc rokov od svojho založenia.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Huong Maith (@huongmaith),

 

Výjavy na stene predstavujú momenty z histórie Hanoja, založené pod menom Thang Long, ale aj zo súčasnosti. Rovnako tak sú k videniu abstraktné obrazy alebo spodobnenie rôznych zvierat, kvetov a ďalších symbolov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#hanoi#stork#fish#field#grass#tree#art#mozaic#mural#walk#wall#street#ceramic#porcelain#village

Príspevok, ktorý zdieľa Huong Maith (@huongmaith),

 

Mozaika na stene sa naďalej rozrastá, aj keď nie nijako závratným tempom, ale skôr nárazovo. Napríklad srílanská ambasáda sponzorovala rozšírenie diela, tento rok v januári bol dokončený nový kus, ktorý sa vzťahuje práve ku Srí Lanke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona