Najdlhší kontrakt pre hráča mimo NHL: Pietta v Krefelde na 10 rokov

NETKY.SK • 23 Január 2015, 15:23 • 2 min
Najdlhší kontrakt pre hráča mimo NHL: Pietta v Krefelde na 10 rokov

KREFELD - Nemecký reprezentačný útočník Daniel Pietta predĺžil zmluvu s klubom hokejovej DEL Krefeld Penguins o desať rokov do leta 2025. Ide o najdlhší hokejový kontrakt pre hráča mimo zámorskej NHL a podľa oficiálneho webu Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) pravdepodobne aj najdlhšia dohoda profesionálneho športovca v ktoromkoľvek športe v Európe.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročný ofenzívny univerzál v rodnom Krefelde zostane možno až do konca aktívnej hráčskej kariéry. Po uplynutí platnosti novej zmluvy totiž bude mať už 38 rokov.

 

V súčasnosti má najdlhší kontrakt obranca Shea Weber v kanadsko-americkej NHL, dohoda na 14 rokov medzi ním a klubom Nashville Predators znie do júna 2026. Iba o rok kratšiu zmluvu podpísal s Washingtonom Alexander Ovečkin, tímu Capitals sa zaviazal do leta 2021. V minulosti podpísal dohodu na 15 rokov Iľja Kovaľčuk, no neskôr si vybral návrat do vlasti a v súčasnosti pôsobí v KHL v mužstve SKA Petrohrad. Len pre porovnanie, megahviezdy španielskeho futbalového mužstva Real Madrid Cristiano Ronaldo a Gareth Bale majú aktuálne zmluvy na šesť rokov. 

 

"Krefeld Penguins je klub môjho srdca. Vždy som hral len za toto mužstvo a v ňom chcem aj skončiť kariéru. To je môj hlavný cieľ. Verím vedeniu mužstva nie len pokiaľ ide o zachovanie tímu v DEL, ale aj pri tvorbe kvalitného kádra, s ktorým môžem niečo dosiahnuť. Najväčším snom je získať s Krefeldom majstrovský titul," povedal Pietta, ktorý v Krefelde pôsobí od útleho detstva a iba v dvoch sezónach v úvode milénia krátkodobo hosťoval v iných mužstvách z nižších súťaží. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies