Nájdenú pneumatiku nestratil žiadny Boeing: Pozrite si jej pôvod!

NETKY.SK • 16 Júl 2014, 06:42 • 2 min
Nájdenú pneumatiku nestratil žiadny Boeing: Pozrite si jej pôvod!

VIEDEŇ/STEYREGG - Záhada okolo nálezu pneumatiky dopravného lietadla, zrejme typu Boeing 747, ktorú našiel v okolí hornorakúskeho mestečka Steyregg istý dôchodca, je po 24 hodinách vyriešená.

slovakia

left justify in out

Ako dnes informoval rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF, pneumatiku nestratil letiaci stroj, má podstatne pozemskejší pôvod. Istý podnikateľ v agrárnom sektore z Geinbergu totiž už pred rokmi objavil dieru na trhu a importoval z Talianska ojazdené, vyradené pneumatiky lietadiel, ktoré potom montoval na ním ponúkané prívesy.

      

Jeho dcéra prezradila, že podnikateľ, ktorý vyrábal i poľnohospodárske mechanizmy, bol priekopníkom v dovoze ojazdených pneumatík lietadiel. Jeho firma ukončila činnosť ešte v roku 2004. Na podobné skúsenosti upozornil na základe pondelkovej televíznej informácie aj istý gazda, ktorý hovoril o nákupe a využívaní aj 28- až 30-ročných pneumatík od leteckej spoločnosti Alitalia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona