Najčastejším priestupkom na priecestiach bola rýchlosť

NETKY.SK • 15 Jún 2016, 13:47 • 2 min
Najčastejším priestupkom na priecestiach bola rýchlosť

BRATISLAVA – Prekročená rýchlosť a nerešpektovanie dopravných značiek boli najčastejšími priestupkami, ktoré odhalili policajti počas utorkovej celoslovenskej akcie na železničných priecestiach. Priestupkov sa dopustilo takmer 300 vodičov a desiatka ďalších účastníkov cestnej premávky.

slovakia

left justify in out

Ako informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová, výnimkou však neboli ani prípady jazdy bez predpísaných dokladov, s vozidlom v zlom technickom stave, bez osvetlenia, ale aj bez použitia bezpečnostných pásov. Policajti zadržali štyri vodičské preukazy. Požitie alkoholu zistili u jedného cyklistu. Na vybraných priecestiach a v ich blízkosti dohliadalo na poriadok a dodržiavanie predpisov viac ako 140 železničných a dopravných policajtov a skontrolovali takmer 170 železničných priecestí.

 

Polícia pripomína všetkým účastníkom cestnej premávky, aby dbali na zvýšenú opatrnosť pri vchádzaní na železničné priecestie a prejazde, najmä v miestach, kde nie sú závory, a rešpektovali výstražné svetelné a zvukové znamenia. Vo vzdialenosti 50 metrov pred železničným priecestím a pri jeho prechádzaní je vodič povinný jazdiť rýchlosťou najviac 30 km/h. Ak na zabezpečovacom zariadení svieti prerušované biele svetlo, vodič je povinný 50 m pred železničným priecestím a pri jeho prechádzaní jazdiť rýchlosťou najviac 50 km/h. Podobné akcie plánuje polícia organizovať aj v budúcnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona