Najčastejším dôvodom vynechania dovolenky boli financie

NETKY.SK • 3 September 2015, 15:43 • 2 min
Najčastejším dôvodom vynechania dovolenky boli financie

BRATISLAVA - Najčastejším dôvodom, prečo Slováci vynechali letnú dovolenku, boli finančné dôvody, čo v prieskume Platy.sk uviedlo až 55 % respondentov.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ čo dôvodom vynechania letných dovoleniek u žien boli najmä financie, u mužov prevládala pracovná vyťaženosť. Zhruba polovica ľudí z Košického, Nitrianskeho a Prešovského kraja na tohtoročnej dovolenke nebola a ani si ju dovoliť nemôže.

 

Podľa výsledkov prieskumu viac ako polovica opýtaných ľudí tohtoročnú letnú dovolenku už absolvovala alebo sa na ňu ešte len chystá. Oddych pri mori vyhľadáva zhruba polovica opýtaných, pričom len 11 % respondentov trávi svoje voľno pri vode na Slovensku.

 

Až tretina ľudí zarábajúcich do 600 eur je ochotná na letnú dovolenku investovať od 500 do 1000 eur. Takmer polovica tých, ktorí zarábajú nad 1500 eur, sú ochotní za dovolenku zaplatiť viac ako 1000 eur, pričom až 34-% podiel opýtaných v tejto platovej skupine, investuje na dovolenku oveľa menej. 

 

Najvyšší podiel ľudí, ktorí si dovolili tohtoročnú dovolenku, tvorilo 60 % respondentov z Bratislavského kraja. Tí dovolenkovali o 8 p. b. viac oproti celkovému priemeru. Najväčší rozdiel oproti Bratislavskému kraju vznikol pri respondentoch z Nitrianskeho kraja, kde bol podiel ľudí, ktorí absolvovali letnú dovolenku, nižší o 18 percentuálnych bodov. Zhruba polovica ľudí z Košického, Nitrianskeho a Prešovského kraja na tohtoročnej dovolenke nebola a ani ju v najbližšom období neplánuje, je to najmä pre nedostatok prostriedkov, ktoré by mohli na pobyte minúť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona