Najbohatším človekom planéty je aj naďalej Bill Gates

NETKY.SK • 30 December 2014, 18:51 • 2 min
Najbohatším človekom planéty je aj naďalej Bill Gates

NEW YORK - Spoluzakladateľ spoločnosti Microsoft Bill Gates, ktorý sa v priebehu roka 2014 stal po štvorročnej prestávke znova najbohatším človekom planéty podľa magazínu Forbes, si toto prvenstvo udržal aj v aktuálnej správe agentúry Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Odhadovaná hodnota Gatesovho majetku sa medzičasom zvýšila na 87,6 miliardy dolárov, čo stačilo na jasné prvenstvo pred americkým investorom Warrenom Buffetom (5. miesto v rebríčku Forbes), ktorého majetok sa zvýšil na 74,5 miliardy dolárov, a mexickým telekomunikačným magnátom Carlosom Slimom (2.).
     

Kým niektorí ruskí miliardári si v tomto roku výrazne pohoršili, čo platí aj o Čechovi Petrovi Kellnerovi, zakladateľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg si majetok zvýšil o 43 percent a polepšil si v rebríčku z 26. na 13. miesto. Ešte výraznejší postup zaznamenal Jack Ma, spoluzakladateľ čínskeho internetového obchodu Alibaba, ktorého majetok sa zvýšil o 700 percent, čo znamenalo postup na 22. miesto v rebríčku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona