Najbohatšia Španielka zomrela po porážke počas dovolenky na Menorke

NETKY.SK • 16 August 2013, 11:36 • 2 min
Najbohatšia Španielka zomrela po porážke počas dovolenky na Menorke

MADRID - Vo veku 69 rokov zomrela Rosalía Mera, najbohatšia Španielka, ktorá je spoluzakladateľkou spoločnosti vlastniacej okrem iného módnu značku Zara. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Firma Inditex SA vo svojej správe neuviedla príčinu úmrtia obchodníčky. Španielske médiá napísali, že Mera utrpela mozgovú porážku počas dovolenky na španielskom ostrove Menorka v Stredozemnom mori. Zomrela vo štvrtok večer v nemocnici v severozápadnej časti Španielska, kde ju previezli.

Rosalía Mera začínala ako šička. Neskôr spoločne so svojím vtedajším manželom Amanciom Ortegom, ktorého magazín Forbes nedávno zaradil na tretie miesto v rebríčku najbohatších ľudí sveta, založili firmu Inditex.

Mera, ktorá ku koncu života vlastnila 5,1 percenta akcií Inditexu, bola s majetkom presahujúcim šesť miliárd dolárov na 195. mieste najbohatších ľudí sveta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies