Najbližší megazápas? Golovkin - "Canelo"

NETKY.SK • 23 November 2015, 16:25 • 2 min
Najbližší megazápas? Golovkin - "Canelo"

LAS VEGAS - Nestáva sa často, aby dvaja najlepší profesionálni boxeri v rámci jednej hmotnostnej kategórie boli ochotní stretnúť sa zoči-voči v ringu.

slovakia

left justify in out

To však nie je prípad strednej váhy, kde sa schyľuje k megazápasu medzi Gennadijom Golovkinom a Saúlom "Canelom" Álvarezom. Druhý menovaný v sobotu jasným jednotným výrokom rozhodcov v rezorte Mandalay Bay v nevadskom Las Vegas zdolal dovtedajšieho pomyselného lineálneho šampióna spomenutej divízie Miguela Cotta.


Golovkin súboj sledoval z prvého radu. "Ak chce, nasadím mu rukavice a môžeme bojovať hneď teraz. Je skvelý pästiar a môj priateľ. Rešpektujem ho, ale zápas musí byť zorganizovaný podľa mojich podmienok. Nebojím sa nikoho," odkázal 25-ročný Mexičan Álvarez o osem rokov staršiemu Kazachovi. "Canelo" v sobotu získal opasok organizácie WBC, držiteľom jej dočasného titulu je práve Golovkin. Ten okrem toho vlastní opasky verzií WBA (Super), IBF a IBO. Aktuálne je číslo 1 v strednej hmotnostnej kategórii, má nálepku najobávanejšieho boxera sveta.


Jednou z možností je, že obidvaja si na jar budúceho kalendárneho roka zmerajú sily s inými pästiarmi a v prípade úspechov sa ich cesty skrížia v septembri 2016. Tieto dva termíny (máj - september) sa uvoľnili po konci kariéry Floyda Mayweathera, ktorý ich mal roky rezervované pre svoje súboje vysielané prostredníctvom domácich práv pay-per-view. "Takýto duel posunie Saúla na ešte vyššiu úroveň. Stojíme na prahu novej éry nášho športu," vyhlásil Oscar De La Hoya, promotér Álvareza.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies