Najagresívnejšieho jazdca Tour de France pomôže zvoliť aj verejnosť

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 15:40 • 2 min
Najagresívnejšieho jazdca Tour de France pomôže zvoliť aj verejnosť

PARÍŽ - K voľbe najagresívnejšieho jazdca tohtoročných cyklistických pretekov Tour de France bude môcť prispieť aj verejnosť.

slovakia

left justify in out

Podľa vzoru vlaňajšieho podujatia Okolo Yorkshire organizátori "starej dámy" spustia online hlasovanie prostredníctvom sociálnych sietí. Favorit fanúšikov sa zohľadní pri hodnotení šesťčlennej poroty, ktorých členmi budú aj dvaja bývalí víťazi týchto najslávnejších pretekov Greg Le Mond a Laurent Jalabert, ďalej dvaja žurnalisti a riaditeľ Thierry Gouvenou. Ak sa hlasovanie skončí nerozhodne, konečné slovo bude mať Gouvenou.

Na premiérovom podujatí Okolo Yorkshire v roku 2015 usporiadatelia ponúkli fanúšikom zoznam jazdcov, z ktorých mohli po každej etape vybrať najagresívnejšieho. Na Tour de France sa tento postup praktizuje už roky, avšak bez pomoci verejnosti, na ďalší deň má vybraný cyklista na sebe červené číslo. Vlani cenu za celú Tour de France získal domáci Romain Bardet z tímu Ag2r La Mondiale za agresívnu jazdu počas záverečného tretieho týždňa a najmä po útoku v horskej 18. etape. Informácie pochádzajú z portálu Cycling Weekly.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies