NAJ z pôrodnej sály

NETKY.SK • 27 Február 2016, 12:37 • 2 min
NAJ z pôrodnej sály

BRATISLAVA - Porodiť dieťa je dar, ale žiadna zábava. Práve naopak. Prečítajte si tie najšialenejšie pôrodné rekordy histórie. Nebudete veriť, čoho všetkého boli lekári svedkom.

slovakia

left justify in out

Medicína síce stále napreduje, avšak na niektoré zázraky je stále krátka. Ako inak si vysvetliť, že sa narodí dieťatko žene, ktorá sa už pomaly chystá do dôchodku, alebo z lona vyjde bacuľaté miminko, nad ktorého váhou odborníci krútia hlavou? Tu sú najväčšie šialenosti zrodenia.

 

Najmladšia rodička

Slečna z Peru, ktorá ešte ani nezačala chodiť do školy sa stala matkou. V piatich rokoch. Rodičia dievčatko priviedli k lekárovi kvôli neobvykle zväčšujúcemu sa bruchu. Mysleli si, že má nádor. Lina Medina a jej syn Gerardo prečkali napodiv celé tehotenstvo aj pôrod v zdraví. Všetkých samozrejme zaujímalo kto je otec, lenže to sa nikdy nezistilo. Jej dieťa si až do desiatich rokov myslelo, že sú súrodenci.

 

Najstaršia rodička

Toto prvenstvo by určite nikomu normálnemu radosť neurobilo. Má ho na svedomí Španielka Carmen Bousada, ktorá zomrela v roku 2009. Tri roky pred tým porodila v 67 rokoch, dvojčatá. Umelé oplodnenie dokáže vážne divy. Prečo s materstvom otáľala tak dlho? Vraj čakala, až zomrie jej matka, aby na takú radosť mala viac času.

 

Najľahší prírastok

Najmenší drobček vôbec sa narodil na Floride. Dievčatko vážila 283 gramov a v maternici sa zabývala iba na tri mesiace. Vďaka starostlivosti lekárov to s ňou dobre dopadlo, ale bolo to dosť na hrane.

 

Najťažší prírastok

Dvadsaťjedenročná Jade Packer porodila prirodzenou cestou Georgea Josepha Kinga. Chlapček vyzeral, že už sa nejaký ten piatok zo života raduje, mal neuveriteľných sedem kíl. 

 

Podľa Guinessovej knihy rekordov jednoznačne vedie Kanaďanka Anna Bates. V roku 1897 priviedla na svet bábätko, ktoré vážilo 10,8 kíl a meralo 78 centimetrov.

 

Najkratší pôrod

Lauren Perkins z Texasu porodila šestorčatá, čo nie je tá najlepšia informácia. Celá akcia trvala štyri minúty. Asistovalo pri nej celkom 35 lekárov a sestier. Požehnanie prišlo o desať týždňov skôr, než malo. Tomu sa hovorí " bez zbytočných prieťahov " ...

 

Najdlhší pôrod

Kontrakcie sú skutočné muky. O tom Joanna Krzysztonek z Poľska fakt niečo vie. V pôrodných bolestiach trpela 75 dní. Celú dobu mala nohy hore, aby znížila tlak na maternicu. Kvôli zdravotným komplikáciám bohužiaľ prišla o jedno z troch ratolestí.

 

Najproduktívnejšia matka

Koľko môže mať žena potomkov? Najvyšší úradne zaznamenaný počet detí jednej matky v histórii je 69. Manželka ruského roľníka sa s tým v 18. storočí nepárala. 27 pôrodov, šestnásťkrát dvojičky, sedemkrát trojčatá a štyrikrát štvorčatá.

 

Najplodnejšou mamou súčasnosti je Leontina Albin z Čile. Tá na pôrodnej sále porodila už celkovo 55 detí.

 

Najproduktívnejší otec

Sultán z Maroka Mulaj Isamail žijúci v rokoch 1646 -1727 mal 888 detí. Z 540 synov si vytvoril špeciálny vojenský pluk. Nie je nad to, keď sa na príbuzenstvo môžete spoľahnúť vo všetkých smeroch.

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies