Nairo Quintana plánuje striedanie stráží na TdF

NETKY.SK • 20 Január 2016, 10:43 • 2 min
Nairo Quintana plánuje striedanie stráží na TdF

SAN LUÍS - Najlepší kolumbijský cyklista Nairo Quintana by chcel tretiu účasť na Tour de France konečne premeniť na víťazstvo. Dve druhé miesta z rokov 2013 a 2015 sa tomuto zdatnému vrchárovi z tímu Movistar mália. Quintana vynechal edíciu 2014, vtedy dal prednosť pretekom Giro d´Italia, kde sa mu podarilo ukoristiť celkový triumf.

slovakia

left justify in out

Na francúzskych cestách sa zatiaľ zakaždým musel skloniť pred umením Brita Christophera Frooma a jeho tímu Sky. "Verím, že na Tour de France nastane čas striedania stráží. Mám svoj veľký cieľ a druhé miesto to do tretice nie je. Vlani som urobil v pretekoch rozhodujúcu chybu, ktorú už nezopakujem," uviedol 25-ročný Quintana na serveri denníka AS. Krátko pred Tour de France by mal absolvovať sústredenie na domácej pôde. "Chcel by som popracovať najmä na svojej časovke, kde sa potrebujem zlepšiť," pokračoval Quintana.

 

Známy Kolumbijčan pred začiatkom sezóny trénoval rovnako v domácich kopcoch spoločne s bratom Dayerom, s ktorým potom odcestovali na prvé podujatie sezóny Tour de San Luís v Argentíne. Po 2. etape je Dayer piaty a Nairo siedmy v priebežnej celkovej klasifikácii. "V Argentíne sa mi páči. Je teplo, mám to tu rád. Cesta k víťazstvu na tomto podujatí je otvorená," dodal Nairo Quintana.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies