Nahrávky z poľovníckej chaty, na ktorých sa objavil Fico či Kaliňák, sú nepoužiteľné!

NETKY.SK • 24 November 2021, 19:32 • 2 min
Nahrávky z poľovníckej chaty, na ktorých sa objavil Fico či Kaliňák, sú nepoužiteľné!

BRATISLAVA - Na uniknutých nahrávkach z chaty podnikateľa Miroslava Bödöra sa objavili Fico, Kaliňák či Gašparov syn. Ich diskusie odhalili všeličo.

slovakia

left justify in out

Medializované odposluchy z poľovníckej chaty po zrušení trestného stíhania krajským prokurátorom v Nitre z dôvodu nezákonnosti nie je možné použiť ako dôkaz v žiadnom trestnom konaní. Uviedol to na sociálnej sieti generálny prokurátor SR Maroš Žilinka.

 

Vznik medializovaných odposluchov z poľovníckej chaty mala umožniť nesprávna právna kvalifikácia. Vyplýva to z uznesenia o zastavení trestného stíhania pre jeho nezákonnosť, ktoré poskytla nitrianska krajská prokuratúra.

 

 

Útok so zbraňou

Pytliactvo sa preverovalo ako trestný čin spáchaný závažnejším spôsobom konania, konkrétne so zbraňou. To však krajský prokurátor Ivan Mandalov považuje za nedôvodné, keďže v prípade útokov so zbraňou má ísť o ľudí a nie zvieratá.

 

img

 

Rovnako poukázal, že neobstojí ani konštatovanie vyšetrovateľa o podozrení z prečinu legalizácie výnosu z trestnej činnosti. Zdôraznil, že iba táto právna kvalifikácia pritom umožňovala vydať príkaz na vyhotovovanie obrazových, zvukových a obrazovo-zvukových záznamov zo spomínanej chaty.

 

Súvisiaci článok: AKTUALIZÁCIA: Policajti, ktorí mohli vyniesť nahrávku z chaty, pôjdu na detektor!

 

Fico, Kaliňák a spol

Uzneseniu o začatí trestného stíhania vyčíta aj chýbajúce zákonné náležitosti. Poukázal tiež na to, že policajný vyšetrovateľ za takmer desať mesiacov nevypočul ani samotného užívateľa poľovného revíru.

 

Vo viacerých médiách boli v októbri zverejnené videá a ich prepisy, ktoré zobrazujú, ako sa na poľovníckej chate stretávali šéf Smeru-SD Robert Fico, obhajca obvineného policajného exprezidenta Tibora Gašpara Marek Para, bývalý minister vnútra Robert Kaliňák, podnikateľ Miroslav Bödör a syn Tibora Gašpara.

 

img

 

Oficiálnym dôvodom odposluchov bol práve prípad pytliactva. Neskôr sa nahrávky mali stať súčasťou vyšetrovania kauzy Očistec. Krajský prokurátor v Nitre zrušil trestné stíhanie vo veci pytliactva 16. novembra.

 

Mohlo by vás zaujímať: Nahrávky z chaty sú podľa Fica výsledkom sprisahania. Žiada spravodlivosť!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona