Nahrávky z odpočúvania v kauze Nagyová zverejnil jej obhajca

NETKY.SK • 16 Jún 2014, 09:27 • 2 min
Nahrávky z odpočúvania v kauze Nagyová zverejnil jej obhajca

PRAHA - Olomoucké štátne zastupiteľstvo (prokuratúra) má dôkazy o tom, že za nedávnym únikom záznamov z odpočúvania v kauze Jany Nečasovej, predtým Nagyovej, a spol. do médií stál niekto z obhajcov. V programe Českej televízie Otázky Václava Moravca to povedal námestník olomouckého štátneho zástupcu Pavel Komár, ktorého citoval spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

O aký dôkaz by malo ísť, ani ktorý z obhajcov mal informáciu poskytnúť novinárom, Komár neprezradil. Podľa štátneho zástupcu došlo k zverejneniu odpočúvania po tom, čo stíhaní a ich advokáti dostali uznesenie zo 6. mája.
      

"Máme k dispozícii jednoznačný dôkaz o tom, že niekto z obhajcov, ktorým bolo toto uznesenie doručené, ho odovzdal konkrétnemu novinárovi, ktorý následne tú vec zverejnil," vyhlásil podľa servera Novinky.cz Komár.
      

"neviem, aký záujem môžu mať, tých záujmov môže byť viacero. Môže to byť dehonestácia orgánov činných v trestnom konaní, ku ktorej napokon došlo, pretože v mediálnom svete sme boli napádaní," odpovedal Komár na otázku, čo tým dotyčný advokát mohol sledovať.
      

Štátne zastupiteľstvo je podľa neho zároveň pripravené spolupracovať s políciou, ktorá by únik odpočúvania riešila. Trestné oznámenie pre to podal minulý týždeň senátor Jiří Čunek (KDU-ČSL). Zverejňovaním odpočúvania sa už zaoberá aj Úrad na ochranu osobných údajov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies