Nahrávky z chaty sú podľa Fica výsledkom sprisahania. Žiada spravodlivosť!

NETKY.SK • 19 November 2021, 15:25 • 2 min
Nahrávky z chaty sú podľa Fica výsledkom sprisahania. Žiada spravodlivosť!

BRATISLAVA - Smer-SD urobí v súvislosti s kauzou pytliackej chaty všetko pre to, aby sa vyšetrovateľ a prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP), ktorí nahrávky posunuli médiám, zodpovedali za zneužívanie právomocí verejného činiteľa.

slovakia

left justify in out

Predseda strany Robert Fico, vzhľadom na rozhodnutie krajského prokurátora v Nitre o zrušení trestného stíhania vo veci pytliactva z dôvodu nezákonnosti, dodal, že všetko v tejto kauze bolo od začiatku protizákonné. "Išlo o jednoznačné politické sprisahanie proti Smeru-SD, na ktorom sa zúčastnili vyšetrovateľ, prokurátori špeciálnej prokuratúry a tí novinári, ktorí vedome prevzali nahrávky a použili ich v politickom súboji proti strane Smer-SD," uviedol na piatkovej tlačovej konferencii.

 

 

Pýta sa, či je to náhoda, zanedbanie povinnosti vyšetrovateľa alebo úmysel. Kritizoval, že nahrávky sa nedostali k dozorovému prokurátorovi ani sudcovi, ale na ÚŠP a do médií. Tvrdí, že šlo o pripravovanú úmyselnú akciu.

 

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZÁCIA: Policajti, ktorí mohli vyniesť nahrávku z chaty, pôjdu na detektor!

 

Upozornil na riziko do budúcna v prípade, že sa bude zneužívanie práva v boji proti politickým oponentom tolerovať či ignorovať. "Nemôžeme nechať niektoré veci len tak, nevšímať si ich. Pre mňa osobne nemá žiadny význam naháňať sa po civilných súdoch s nejakými žalobami na ochranu osobnosti, to nefunguje, sú to roky súdenia sa s veľkými výdavkami. Ale vynaložíme všetko úsilie, budeme mimoriadne iniciatívni smerom k orgánom činným v trestnom konaní v podobe legálnych podaní," doplnil s tým, že tieto veci nemôžu nechať bez potrestania a že verejnosť by sa mala dozvedieť, ako to celé bolo.

 

img

 

Exminister vnútra Robert Kaliňák zo Smeru-SD v súvislosti s kauzou apeloval aj na Slovenskú advokátsku komoru (SAK). Vyzval ju, aby sa postavila za svojich advokátov, ktorých polícia odpočúva "len preto, aby prekazila kvalitnú obhajobu vymyslených obvinení, ktoré ich klienti majú". Považuje za nevyhnutné, aby SAK zaujala jasné stanovisko a poskytla advokátom lepšiu ochranu.

 

K téme: Robert Fico pozval Tibora Gašpara do politiky. Verí i v návrat Roberta Kaliňáka!

 

Vo viacerých médiách v októbri zverejnili videá a ich prepisy, ktoré zobrazujú, ako sa na chate stretávali Robert Fico, obhajca policajného exprezidenta Tibora Gašpara Marek Para, bývalý minister vnútra Robert Kaliňák, podnikateľ Miroslav Bödör a syn Tibora Gašpara.

 

img

 

Medializovanie nahrávok prišlo po tom, ako prokuratúra informovala, že dozorový prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry doplnil svoj návrh na predĺženie väzby obvinených v rámci akcie Očistec o obrazovo-zvukové záznamy. Tie majú potvrdzovať snahy viacerých osôb z prostredia politiky, podnikania a advokácie ovplyvňovať trestné stíhania najzávažnejších trestných káuz.

 

Možno vás zaujme: REPORTÁŽ: Robert Fico chce napadnúť nové opatrenia na Ústavnom súde SR

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies