Nahradíme krvnú plazmu kokosovou vodou?

NETKY.SK • 7 August 2017, 09:53 • 2 min
Nahradíme krvnú plazmu kokosovou vodou?

Kokosová voda má podľa rozborov takmer identické zloženie ako krvná plazma.

slovakia

left justify in out

Kokosová voda obsahuje elektrolyty, proteíny aj vlákninu, vďaka čomu dokáže pôsobiť na organizmus veľmi priaznivo. Rozbory potvrdili, že jej zloženie je takmer identické ako zloženie kokosovej vody.  

                      

Krvná plazma je jednou zo zložiek ľudskej krvi. V tele zabezpečuje transport živín k bunkám. Obsahuje vitamíny, minerálne látky, hormóny, enzýmy aj bielkoviny. Krvná plazma je veľmi dôležitá pre ľudí, ktorí trpia poruchami imunitného systému, majú problémy so zrážanlivosťou krvi či krvotvorby, ale svoje využitie nachádza aj u ľudí po ťažkých operáciách a popáleninách. Podáva sa vo forme transfúzii a dopĺňa potrebné živiny.

 

Problémom však je, že plazmu nie je možné vyrobiť v laboratórnych podmienkach, pacienti sú preto závislí na nájdení vhodného darcu, čo býva často komplikované. To by však mohla vyriešiť práve alternatíva s kokosovou vodou.

 

Je dokázané, že kokosová voda je bohatým zdrojom rovnakých látok, aké nájdeme v krvnej plazme. Ide nielen o rovnaké prvky, ale aj vo veľmi podobných množstvách. Z tohto dôvodu sa už ako náhrada uplatnila vo východnej medicíne. Tu ju využívajú aj ako prvú pomoc pri dehydratácii organizmu a pri liečbe infekcii, kožných problémoch a horúčkach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona