Nahnevaný policajný fotograf zverejnil zábery skutočného Carnajeva

NETKY.SK • 20 Júl 2013, 06:27 • 2 min
Nahnevaný policajný fotograf zverejnil zábery skutočného Carnajeva

BOSTON - Americký policajný fotograf Sean Murphy poskytol časopisu Boston Magazine zábery zo zadržania zakrvaveného a neupraveného Džochara Carnajeva, pretože ho nahnevala fotografia na titulnej strane najnovšieho čísla magazínu Rolling Stone. Informovala dnes o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Na niektorých záberoch je na Carnajevovom čele vidieť červený bod laserového zameriavača pušky ostreľovača. Podľa Murphyho názoru časopis Rolling Stone podozrivého útočníka z Bostonského maratónu "prikrášlil". David Procopio, hovorca štátnej polície v Massachusetts, povedal, že neschválili poskytnutie fotografií časopisu Boston Magazine a neposkytnú ich iným médiám. 

 

Policajného fotografa na jeden deň suspendovali. Po jeho vypočutí sa rozhodne, či bude suspendovaný až do skončenia vnútorného policajného vyšetrovania. Boston Magazine uverejnil vyše desať fotografií zo zadržania Carnajeva. Murphy vo vyhlásení uviedol, že Carnajev je hrozným človekom a jeho fotografie "ukazujú skutočného" bostonského atentátnika, nie niekoho učesaného a upraveného pre obálku Rolling Stone.

Hudobný magazín s Carnajevovou fotografiou sa tento týždeň dostal do predaja, no niektorí maloobchodní predajcovia ho odmietli predávať. Fotografie, ktoré zverejnil Boston Magazine, boli urobené pri zadržaní Carnajeva 19. apríla, keď sa zakrvavený skrýval v člne na bostonskom predmestí. Pri útoku 15. apríla v cieľovej rovinke známeho maratónu prišli o život traja ľudia a vyše 260 ďalších utrpelo zranenia. Džochar Carnajev a jeho brat Tamerlan potom 18. apríla údajne zabili policajta. Tamerlan po prestrelke s políciou zomrel. Čečenec Džochar Carnajev, ktorý prišiel do USA ako dieťa, minulý týždeň na súde vyhlásil, že je nevinný. Pôsobil nenútene, hoci mal opuchnutú tvár a ruku v sadre.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies