Nahnevaný Erdogan odišiel z pohrebu Muhammada Aliho predčasne, stopli verše z Koránu

NETKY.SK • 11 Jún 2016, 08:41 • 2 min
Nahnevaný Erdogan odišiel z pohrebu Muhammada Aliho predčasne, stopli verše z Koránu

WASHINGTON - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok nečakane skrátil svoju návštevu Spojených štátov, kde sa mal zúčastniť na pohrebe legendárneho amerického boxera Muhammada Aliho. Americký spravodajský kanál ABC News o tom dnes informoval s odvolaním sa na turecké médiá.

slovakia

left justify in out

Erdogana podľa tureckej agentúry Dogan rozhneval prístup organizátorov pohrebu, keďže mu v rámci moslimských rozlúčkových obradov neumožnili položiť na Aliho rakvu kus látky zo svätyne Kába v Mekke a údajne tiež nedovolili vrchnému duchovnému predstaviteľovi Turecka, ktorý pricestoval spolu s prezidentom, aby prečítal verše z Koránu.

 

Tisíce ľudí sa v Louisville lúčili s Muhammadom Alim

 

Svetoznámy boxer a občianskoprávny aktivista, ktorého turecký líder obdivoval, skonal minulý piatok vo veku 74 rokov po dlhom boji s Parkinsonovou chorobou. Jeho pohreb za účasti stoviek celebrít a hodnostárov sa konal v Louisville v štáte Kentucky. Okrem Erdogana mal na pôvodne na pohrebe vystúpiť i jordánsky kráľ Abdalláh II., obaja však z programu vypadli po zaradení dodatočných rečníkov.

 

Erdogan po návrate do Istanbulu nevydal žiadne vyhlásenie a jeho kancelária takisto nevysvetlila, prečo pricestoval naspäť v predstihu. Ešte pred odletom z USA prijal pozvanie na špeciálnu večeru v súlade s pôstom počas ramadánu, ktorú podávala na jeho počesť komunita Meschetských Turkov - príslušníkov etnickej skupiny vyhnanej zo svojej vlasti Stalinom v roku 1944.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies