Nahnevaný Američan zastrelil kvôli parkovaniu troch moslimských študentov

NETKY.SK • 11 Február 2015, 22:09 • 2 min
Nahnevaný Američan zastrelil kvôli parkovaniu troch moslimských študentov

WASHINGTON - Dlhoročný spor o parkovanie medzi susedmi vyústil v utorok v streľbu v univerzitnom meste Chapel Hill v americkom štáte Severná Karolína, ktorej obeťami sa stali traja moslimskí študenti: 23-ročný mladík sýrskeho pôvodu, jeho o dva roky mladšia manželka a 19-ročná švagriná. Informáciu priniesli americké médiá.

slovakia

left justify in out

Podozrivým zo streľby je 46-ročný sused obetí, ktorého zadržali a obvinili z trojnásobnej vraždy prvého stupňa. Podľa správy tlačovej agentúry AP, ktorá sa odvoláva na policajné zdroje, zločinu predchádzal spor o parkovanie v okolí tamojšej univerzity,

 

Zavraždení manželia boli študentmi zubného lekárstva, sestra zavraždenej navštevovala Štátnu univerzitu Severnej Karolíny. Najstaršia z obetí vlani cestovala do Turecka, aby tam pomáhala s ošetrením chrupu krajanov v utečeneckých táboroch.

 

Otec oboch zavraždených mladých žien, psychiater pôsobiaci v  Claytone, však pre lokálne médiá spochybnil teóriu o spore o parkovanie tvrdiac, že išlo o nenávistný čin v štýle popravy.

 

Na jednej zo sociálnych sietí sa už objavila stránka pripomínajúca obete zločinu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona