Nahnevaná Isinbajevová: Nechajte si zlaté pseudomedaily, bojíte sa Rusov, lebo sme silní

NETKY.SK • 21 Júl 2016, 15:52 • 2 min
Nahnevaná Isinbajevová: Nechajte si zlaté pseudomedaily, bojíte sa Rusov, lebo sme silní

LAUSANNE - S poriadnym hnevom prijala správu aj o svojej neúčasti na OH 2016 žrdkárka Jelena Isinbajevová. Jedna z ikon súčasného ruského športu, dvojnásobná olympijská šampiónka a trojnásobná majsterka sveta, označila rozhodnutie CAS za pohreb atletiky.

slovakia

left justify in out

"Ďakujem vám, že ste pochovali atletiku," ironicky zakontrovala Isinbajevová a pokračovala: "Je to čisto politické rozhodnutie. Neexistuje žiadny konkrétny dôvod na to, aby sa zachoval trest." Isinbajevová v tejto súvislosti požiadala o pomoc aj priamo šéfa MOV Thomasa Bacha, ale zrušenia zákazu sa nedočkala.


Tridsaťštyriročná Volgogradčanka, ktorá dovedna tridsaťkrát či už pod holým nebom alebo v hale, prekonala svetový rekord v skoku o žrdi, a v Riu sa chystala dať úspešnú bodku za svojou veľkolepou medzinárodnou kariérou, soptila aj vo svojich ďalších vyjadreniach. Smerom k predstaviteľom IAAF a CAS, ktorí rozhodli o treste pre všetkých ruských atlétov, na svojom instagramovom profile skonštatovala: "Nechajte teda tých pseudočistých zahraničných športovcov vydýchnuť úľavou nech majú možnosť víťaziť v Riu bez nás Rusov. Vždy to bolo tak, že ste sa nás báli, lebo sme silní."


Isinbajevová zároveň spochybnila čistotu niektorých jej súperiek zo zahraničia, ale zároveň dodala, že to zrejme IAAF neprekáža. Mama dvojročnej Evy ešte raz zdôraznila, že vďaka rozhodnutiu nepustiť Rusov na štart, sa v Riu budú udeľovať iba "pseudozlaté" medaily namiesto tých ozajstných. "Úroveň atletických súťaží bude devalvovaná," cituje Isinbajevovú AP.
Isinbajevová už dávnejšie vylúčila možnosť súťažiť v Riu pod olympijskou vlajkou, ak by jej také niečo navrhli. Chcela výhradne reprezentovať iba Rusko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies