Náhly zvrat: Manželka a dcéra Kramného nezomreli v Hurghade na otravu!

NETKY.SK • 9 Marec 2014, 13:14 • 2 min
Náhly zvrat: Manželka a dcéra Kramného nezomreli v Hurghade na otravu!

PRAHA - České turistky, matka a dcéra, ktoré zomreli počas vlaňajšej dovolenky v egyptskom letovisku Hurghada, neskonali na následky otravy.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z informácií, ktoré po návrate českého policajného tímu zo severoafrickej krajiny poskytol pre TV Prima jeden z jeho členov, riaditeľ Úradu služby kriminálnej polície a vyšetrovania Milan Pospíšek.

Podľa jeho slov egyptskí i českí vyšetrovatelia dospeli v prípade k zhodnému záveru. Závery pitvy o tom hovoria vraj úplne jasne, u poškodených nedošlo ani k zvracaniu, ani k hnačkám, poznamenal, ale poznatky vyšetrovateľov ďalej nekonkretizoval.

 

Ide však o zásadný zvrat v prípade, ktorý mesiace púta pozornosť českej verejnosti. Doteraz sa predpokladalo, že 36-ročná matka a jej osemročná dcérka zomreli na následky otravy nešpecifikovanou látkou. Manžel a otec obetí Petr Kramný, ktorý je od 20. februára v ČR vo väzbe a ktorého polícia považuje za podozrivého v kauze, hovoril svojho času o črevných a žalúdočných problémoch celej rodiny. Akúkoľvek vinu však poprel tak počas medzičasom uzavretého vyšetrovania v Egypte, v ktorom musel zostať až do októbra 2013, ako aj vo vlasti.

 

Česká delegácia, v ktorej mali zastúpenie policajné prezídium i moravskosliezski kriminalisti, odcestovala do Egypta v piatok 28. februára na asi týždňovú návštevu s cieľom nadviazať  spoluprácu s tamojšími policajnými orgánmi a overiť si aj niektoré skutočnosti v predmetnom prípade.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona