Nahlásili bombu v obchodnom centre, aby sa mohli ísť zabávať. Vyjde ich to draho

NETKY.SK • 28 Február 2018, 12:57 • 2 min
Nahlásili bombu v obchodnom centre, aby sa mohli ísť zabávať. Vyjde ich to draho

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - V rukách polície skončila dvojica mladíkov z okresu Liptovský Mikuláš, ktorí sú obvinení z toho, že v januári tohto roku zavolali na linku 112 a oznámili, že v jednom z obchodných centier v Liptovskom Mikuláši je bomba.

slovakia

left justify in out

Ako netky.sk informovala polícia, na linku 112 najskôr telefonoval 21-ročný Michal, ktorý si požičal od kamarátky mobilný telefón. Z telefónu pred uskutočnením hovoru vybral SIM kartu. Potom telefón zobral 20-ročný Ladislav, ktorý sa pokúsil volať na linku 158, keď sa však nedovolal, vytočil číslo 112 a uviedol, že v obchodnom centre je bomba. V telefóne uviedol adresu a tiež aj vymyslený popis muža, ktorý mal utekať a vykrikovať, že je tam bomba.

 

Mladíci k tomuto nápadu dospeli po tom, čo sa chceli ísť zabaviť, avšak jeden z nich kvôli práci v obchodnom centre ísť nemohol. Preto sa rozhodli nahlásiť bombu, čím vyvolali opatrenia vedúce k nebezpečenstvu vážneho znepokojenia občanov nachádzajúcich sa v tom čase v obchodnom centre, pričom obidvaja mladíci vedeli, že táto správa je nepravdivá.

 

"Vyšetrovateľ OR PZ v Liptovskom Mikuláši obidvoch mladíkov obvinil z prečinu šírenia poplašnej správy, za ktorý im v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," uviedla krajská policajná hovorkyňa v Žiline Jana Balogová.

 

Obaja sú stíhaní na slobode.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies