Náhla smrť Princea: Aký bol súkromný život legendy?

NETKY.SK • 23 Apríl 2016, 12:01 • 2 min
Náhla smrť Princea: Aký bol súkromný život legendy?

MINNEAPOLIS - Smrť amerického popového speváka Princea otriasla hudobným svetom. Umelec zomrel náhle vo svojom dome na predmestí Minneapolisu vo veku 57 rokov.

slovakia

left justify in out

Aký bol život legendárneho umelca?

Prince bol obrovským talentom. Už ako dieťa vynikal výnimočnými hudobnými schopnosťami. Ako sedemročný hral na klavíri a v dvanástich už vedel hrať na 25 hudobných nástrojoch.

 

Prince napísal svoju prvú pieseň, keď mal iba 7 rokov. Jej názov je Funk Machine. Keď mal 10 rokov tak si zatancoval na pódiu s Jamesom Brownom. Neskôr pre MTV priznal, že ho musel odtiaľ dostať bodyguard.

 

Spevák bol v minulosti veľmi chudobný. „Nemal som žiadne peniaze, stál som pri McDonalde, aby som cítil vôňu jedla,“ povedal pre časopis Rolling Stone v roku 1985.

 

Svoju prvú kapelu založil ako tínedžer a nazval ju Grand Central.

 

Od roku 1993 až do roku 2000 nepoužíval meno Prince a za nové umelecké meno si určil špeciálny symbol s názvom Lovesymbol. Týmto symbolom tiež označoval svoj 12. album v poradí, ktorý kritici premenovali na The love symbol album.

 

img

 

Prince bol vždy považovaný za symbol erotiky a extravagantnosti. Hudobník sa rád výstredne obliekal a každý jeho album mal erotický podtón. Piesne o sexe prestal písať po tom, čo sa v roku 1997 stal svedkom Jehovovým.

 

Michael Jackson napísal pieseň „Bad“ s úmyslom, že si ju zaspieva spolu s Princeom. On to odmietol, pretože sa mu nepáčil text „ Your butt is mine“ alebo „Tvoj zadok je môj“.

 

 

Pre speváčku Sinead O´Connor napísal Prince jej najväčší hit „Nothing Compares 2 U“.

 

 

Prince, celým menom Prince Rogers Nelson, sa narodil 7. júna 1958 v Minneapolise v Minnesote do muzikantskej rodiny. Jeho otec John Lewis Nelson bol džezový klavirista a matka Mattie zas speváčka. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies