Náhla potopa v Rakúsku uväznila v jaskyni 27 turistov

NETKY.SK • 28 August 2013, 14:54 • 2 min
Náhla potopa v Rakúsku uväznila v jaskyni 27 turistov

SALZBURG - Dvadsaťsedem ľudí je od dnešného predpoludnia uväznených v jaskyni Lamprechtshöhle v regióne Pinzgau v rakúskej spolkovej krajine Salzbursko. Prevažne zahraničných turistov prekvapilo náhle zaplavenie vstupných priestorov jaskyne, ku ktorému došlo v dôsledku silného dažďa, informovala agentúra APA.

slovakia

left justify in out

S uväznenými osobami však záchranári komunikujú a všetci sú v poriadku, uviedol vedúci zásahu Gernot Salzmann. Podľa neho sa situácia začala upokojovať a voda už mierne klesla. Hneď ako to bude možné, záchranári poskytnú návštevníkom nevyhnutnú prvú pomoc. Počkajú však dovtedy, kým voda neopadne do tej miery, že zatopené priestory budú priechodné pešo.

Jaskyňa Lamprechtsofen sa nachádza v pohorí Leoganger Steinberge a tvorí rozsiahly podzemný systém. Ide o jednu z najhlbších jaskýň na svete. Dĺžka jaskyne je okolo 38 kilometrov a hĺbka jaskynných priestorov je 1632 metrov. Verejnosti je prístupných 700 metrov chodieb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona