Nahé Ukrajinky protestovali pred gruzínskou ambasádou v Kyjeve za fotoreportérov

NETKY.SK • 19 Júl 2011, 06:58 • 2 min
Nahé Ukrajinky protestovali pred gruzínskou ambasádou v Kyjeve za fotoreportérov

Nahé Ukrajinky protestovali pred gruzínskou ambasádou v Kyjeve za fotoreportérov - Politika Nahé ukrajinské aktivistky z hnutia FEMEN včera iba v spodných nohavičkách protestovali pred gruzínskou ambasádou v Kyjeve proti zadržaniu troch fotoreportérov, ob

slovakia

left justify in out

img

Nahé ukrajinské aktivistky z hnutia FEMEN včera iba v spodných nohavičkách protestovali pred gruzínskou ambasádou v Kyjeve proti zadržaniu troch fotoreportérov, obvinených zo špionáže. Ženy a fotoreportérov, ktorí ich fotografovali, napadol jeden zo zamestnancov veľvyslanectva.
      Tri ukrajinské aktivistky stáli na schodoch gruzínskej ambasády v Kyjeve a vykrikovali heslá, keď z budovy vyšiel muž a dievčatá s odhalenými prsiami vyfackal. Potom sa pustil do fotoreportérov, do ktorých strkal a kopal.
      Aktivistky z hnutia FEMEN zvyčajne upozorňujú na svoj protest tým, že sa vyzlečú. Ukrajinská polícia na mieste incidentu vyzvala muža, aby s tým prestal, inak však nezasiahla.
      Medzičasom v Gruzínsku dnes išla skupina nezávislých novín a časopisov do tlače bez obrázkov, na mieste ktorých je veľkými písmenami nápis "protest". Akciu zorganizovalo gruzínske združenie tlačených médií. Obviňuje vládu prezidenta Michaila Saakašviliho z utláčania nezávislých žurnalistov na základe vymyslených obvinení.
      Agenti gruzínskej národnej bezpečnostnej agentúry zatkli vo štvrtok osobného fotografa Saakašviliho a fotoreportérov gruzínskeho ministerstva zahraničných vecí a Európskej fotoagentúry EPA, ktorých obvinili zo špionáže. Podľa prokuratúry odovzdávali dôverné informácie o prezidentovom programe Rusku.
      Všetci traja prominentní gruzínski fotoreportéri sa k špionáži pre Rusko priznali.
      Podľa známej gruzínskej opozičnej političky Nino Burdžanadzeovej mohli byť tieto priznania vynútené. Rovnaký názor vyjadrila aj predsedníčka charitatívnej organizácie Solidarita s ilegálnymi väzňami Eka Beselijová.  
      Proti zadržaniu trojice opakovane protestovali aj gruzínske médiá.      
      Zadržaným hrozí do 12 rokov väzenia.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies