Nagyovú, Páleníka a Bočka prepustia z väzby, dôvod podľa súdu pominul

NETKY.SK • 19 Júl 2013, 11:30 • 2 min
Nagyovú, Páleníka a Bočka prepustia z väzby, dôvod podľa súdu pominul

PRAHA - Bývalá riaditeľka kabinetu českého premiéra Petra Nečasa Jana Nagyová, niekdajší náčelník Vojenského spravodajstva Ondrej Páleník a bývalý námestník ministra poľnohospodárstva Roman Boček budú prepustení z väzby. Jej dôvod totiž pominul. Rozhodol o tom dnes Krajský súd v Ostrave, informoval spravodajský server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

"Krajský súd v Ostrave z podnetu sťažností obvinených zrušil rozhodnutie Okresného súdu v Ostrave o vzatí do väzby a nanovo rozhodol tak, že sa obvinení Jana Nagyová, Roman Boček a generálporučík Ondrej Páleník prepúšťajú z väzby, pretože dôvod kolúznej väzby pominul," uviedla hovorkyňa krajského súdu Lucie Böhmová.

Súd podľa hovorkyne dospel k rozhodnutiu na základe radu dôkazov a vypočúvaní niekoľkých desiatok svedkov, predovšetkým tých, ktorí zakladali dôvod tzv. kolúznej väzby. Teda takej, ktorá sa nariaďuje kvôli hroziacemu ovplyvňovaniu svedkov, vysvetľuje webové vydanie denníka Mladá fronta DNES.

Krajský súd rozhodoval na neverejnom pojednávaní. Páleníkov advokát Tomáš Sokol uviedol, že preto ešte nemá oficiálnu správu o prepustení svojho klienta. Hovorkyňa súdu takisto uviedla, že terajšie rozhodnutie neznamená, že by Okresný súd v Ostrave pri rozhodnutí o vzatí do väzby pochybil. Vysvetlila, že krajský súd hodnotil dôvody väzby s časovým odstupom. Doplnila, že vojenský spravodajca plukovník Jan Pohůnek sa v tejto záležitosti vzdal práva na sťažnosť proti väzbe, a tak v nej zostáva. O jeho prepustení môže rozhodnúť štátny zástupca (prokurátor) Ivo Ištvan. Kancelária súdu teraz doručí príslušným väzniciam príkaz na prepustenie Nagyovej, Bočka a Páleníka z väzby. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies