Nagyovej výsluch prerušili: Vypovedá príliš podrobne

NETKY.SK • 19 Jún 2013, 15:32 • 2 min
Nagyovej výsluch prerušili: Vypovedá príliš podrobne

PRAHA - Výsluch Jany Nagyovej, väzobne stíhanej blízkej spolupracovníčky českého premiéra v demisii Petra Nečasa, pokračoval dnes od rána vo väzobnej väznici v Ostrave.

slovakia

left justify in out

Obvinená sa rozhodla podľa informácií advokátskych zdrojov vypovedať veľmi detailne, preto bol s ohľadom na rozsiahlosť jej výpovede jej výsluch pred 14.00 h prerušený a mal by pokračovať na budúci týždeň. Správu zverejnil spravodajský server Novinky.cz. Na dnes naplánovaný výsluch ďalšieho obvineného, niekdajšieho námestníka ministra pôdohospodárstva ČR Romana Bočeka zrušili kvôli časovému posunu. Pre denník Právo to potvrdil jeho právny zástupca Petr Toman.

"Je to veľmi náročné, pani Nagyová vypovedá veľmi podrobne. Nedokážem odhadnúť, ako dlho ešte potrvá jej výsluch," uviedol Toman, ktorý sa na výsluchu niekdajšej šéfky kabinetu predsedu vlády ČR zúčastnil osobne spolu s jej advokátom a obhajcami ďalších obvinených. Na otázku, o čom konkrétne Jana Nagyová doteraz vypovedala, reagoval advokát Toman slovami: "K výsluchu tejto obvinenej sa nebudem  vyjadrovať".

Okresný súd v Ostrave rozhodol v sobotu 15. júna o uvalení väzby na celkove šesticu zadržaných po megarazii českého Útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu (ÚOOZ), k ním pribudol o deň neskôr aj ďalší obvinený. Jednou z väzobne stíhaných osôb je Jana Nagyová, ktorá čelí obvineniu z korupcie a z organizovania nelegálneho sledovania troch civilných osôb Vojenským spravodajstvom vrátane manželky premiéra v demisii Petra Nečasa.

V jednom prípade, ktorý sa týka troch niekdajších poslancov-rebelov ODS, sa mala dopustiť podplácania, v druhom prípade je obvinená z organizovania zneužitia právomoci úradnej osoby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies