Nagya na MS za slovenským rekordom poháňala aj stávka s novinárom

NETKY.SK • 27 August 2015, 15:17 • 2 min
Nagya na MS za slovenským rekordom poháňala aj stávka s novinárom

BRATISLAVA - Najlepšieho slovenského plavca Richarda Nagya na nedávnych majstrovstvách sveta v katarskej Dauhe poháňala na ceste za novým slovenským rekordom v disciplíne 1500 m voľný spôsob aj nevšedná stávka so športovým redaktorom agentúry SITA Radovanom Kleinom.

slovakia

left justify in out

Ten mu ešte po pretekoch v Plzni, na ktorých Richard Nagy o neuveriteľných 17,33 s zlepšil slovenský rekord v tejto disciplíne (14:38,64 min) sľúbil, že v prípade ďalšieho zlepšenia rekordu na MS 2014 je ochotný podstúpiť v lete namáhavú cyklotúru do Chorvátska a späť.


Keďže 22-ročný rodák zo Želiezoviec má takéto výzvy v obľube, idea sa mu zapáčila a obaja spolu uzavreli stávku. Richard Nagy sa na svetovom šampionáte v Dauhe pochlapil a hodnotu svojho rekordu na 1500 m voľ. spôsob posunul ešte o viac ako o tri sekundy - na čas 14:35,50.


"Vo chvíli, keď som dohmatol, vedel som, že Rado pôjde do Chorvátska na bicykli. Veľmi ma to potešilo. Pred pretekmi som si veľmi želal, aby som ho výborným časom poslal na tú nedovolenkovú jazdu. Ja mám rád podobné výzvy, lebo aj takéto nápady mi pomáhajú v tréningu. Takže som sa tešil z nového rekordu i z toho, že kamaráta čakajú galeje na bicykli na ceste k Jadranu," povedal pre agentúru SITA Richard Nagy.


Aj v jeho prípade sa potvrdilo, že s jedlom rastie chuť. "Práve včera mi prišla na um iná stávka. Zatiaľ je to však iba nápad, lebo sme si ešte na ňu nepodali ruky. Dohodnem sa s ním, že keď v zime na tisícpäťstovke ešte niečo odkrojím zo súčasného slovenského rekordu, on pôjde na kolieskových korčuliach z Bratislavy do Košíc a späť. Uvidím, či na takúto stávku so mnou pristane. Ale ako ho poznám, on je za každý dobrý nápad, ktorý ma posúva športovo dopredu," zdôraznil úspešný slovenský reprezentant, istý účastník OH 2016 v Rio de Janeiro.


"Zatiaľ tam ešte nie som. Takže naozaj som iba nádejný olympionik," reagoval Richard Nagy na tému budúcoročnej olympiády a pokračoval: "Teraz som mal v tréningu trochu pauzu, lebo som robil štátnice v škole. Už to mám úspešne za sebou. Bakalára som už urobil, teraz si od školy minimálne rok oddýchnem. Idem sa totálne koncentrovať na prípravu do Brazílie. Už najbližší pondelok začnem s klasickým tréningom."


Čerstvý bakalár v novom bratislavskom sídle Slovenskej plaveckej federácie (SPV) tiež prezradil, že v ďalšom magisterskom štúdiu by najradšej pokračoval na nejakej zahraničnej univerzite. Ale to prichádza do úvahy až po olympiáde v Brazílii. Ešte pred ňou by spolu s trénerom Gabrielom Baranom mali absolvovať aklimatizačný tréningový tábor na niektorej z amerických univerzít. "Pokúsime sa nájsť tréningové centrum, v ktorom sa čo najlepšie pripravíme na olympijskú súťaž v Riu," definoval Richard Nagy najdôležitejšiu úlohu aktuálneho predolympijského obdobia.


"S akými pocitmi posielam Rada na cestu do Chorvátska? Prajem mu, aby ho cyklotúra do Chorvátska bolela menej ako mňa tisícpäťstovka v bazéne. Nech mu počas 600 km dlhej túry do Chorvátska a späť minimálne dvakrát poriadne zaprší, a nech si to celé užije. Podľa mňa to bola dobrá stávka. Vďaka nej som mal extra motiváciu," povedal Richard Nagy na margo programu, ktorý jeho kamaráta čaká v najbližších dňoch.


Porazený v spomínanej stávke na cestu vyrazí v noci z 27. na 28. augusta. Trasu cyklotúry, ktorú absolvuje na 12-ročnom horskom bicykli cez Rakúsko a Slovinsko, si rozdelil na dve etapy. Prvá sa skončí v Maribore, druhá v Chorvátsku.

 

"Podľa zdravotného stavu a hustoty premávky sa v Ľubľane rozhodnem, či pôjdem na Istriu a do Umagu, resp. sa presuniem k Opatii a Rijeke," prezradil svoj zámer R. Klein a pokračoval: "Beriem si so sebou fotoaparát i videokameru, každých 100 km chcem informovať o mojej púti. Na pláži musím ešte z kameňov vyložiť rekordný čas, odfotiť ho, aby tá naša stávka mala aj tento športový rozmer. Aby bola jasným dôkazom Richardovho super výkonu na MS 2014 v Dauhe."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies