Nagy zabojuje o OH v oceáne v Mourinhovom rodisku: Viem, že šanca na úspech je malá

NETKY.SK • 15 Február 2016, 13:11 • 2 min
Nagy zabojuje o OH v oceáne v Mourinhovom rodisku: Viem, že šanca na úspech je malá

BRATISLAVA - Úradujúci najlepší slovenský plavec Richard Nagy má už dávno splnený A-limit na augustové olympijské hry v brazílskom Riu de Janeiro, ale predsa naňho čaká ešte jedna kvalifikácia: na otvorenej vode.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdvaročný vytrvalec sa 11. - 12. júna v portugalskom Setúbale, rodisku svetoznámeho futbalového trénera Josého Mourinha, pokúsi prebojovať pod päť kruhov nielen ako bazénový, ale aj diaľkový plavec. Na desaťkilometrovej trati.

"Bude sa tam plávať v Atlantickom oceáne, kde voda môže mať tak 18 stupňov. A pôjde sa bez neoprénov," predznamenal pre agentúru SITA Richard Nagy. "Kilometre budem mať naplávané v bazéne a naostro si to tam na otvorenej vode vyskúšam prvý raz. Netuším, koľko nás tam bude, ale potrebujem skončiť do 9. miesta v redukovanom poradí, takže viem, že šanca na úspech je malá. Aspoň raz som si to však chcel vyskúšať, takže kedy inokedy, ak nie teraz," dodal.

V Riu sa v diaľkovom plávaní predstaví 25 mužov aj žien, Fort Copacabana ich privíta 15. a 16. augusta. Istú účasť už má desiatka najlepších vytrvalcov z vlaňajších MS v plaveckých športoch v Kazani.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies